Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZFE Tavaszi Forgatag Nyári Kavalkád

SZFE Tavaszi Forgatag Nyári Kavalkád

2023 tavaszán számos kiemelkedő szinvonalú programban érintett a Színház- és Filmművészeti Egyetem. Légy részese a tavaszi-nyári művészeti forgatagnak!

Görgess lentebb a részletekért!

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia és a Színház- és Filmművészeti Egyetem közös szakmai programjai

2023. április 1 – június 30. 

Az előadásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött: szervezes@nemzetiszinhaz.hu  

Bővebb programfüzet: Színházi-Olimpia-programfüzet

Rövid programfüzet: Színházi-Olimpia_teljes-lista_A3


SZFE PIKNIK

2023. május 19. 10:00 ZSVMMI – Mészáros utca, parkoló

Tavaly hagyományteremtő céllal, közösségépítő Pikniken vehettek részt a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói és hallgatói, ez idén sem lesz másképp.  A rendezvény célja az, hogy az Egyetem minden tagja közösen töltsön el egy napot, melyet a felhőtlen jókedv, szórakozás és kikapcsolódás jellemez.

Program: Főzőverseny, borkostoló, hallgatói fellépések, karaoke, DJ.

A főzőversenyre minimum 10 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezés az alábbi címen: kommunikacio@szfe.hu

Az SZFE Piknik plakátja:

Bővebb információkért kérük írj az alábbi emailcímre: kommunikacio@szfe.hu


Madách Projekt

2023. június 8-23. 

A Madách Projekt elnevezésű nemzetközi színházi művészeti produkciót Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából a Színházi Olimpia programjaként rendezi meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A projekt keretében külföldi és hazai színművészeti képzés hallgatóinak közreműködésével kerül színpadra Az ember tragédiája Vidnyánszky Attila rendezésében.

A koncepció értelmében minden egyes színt más-más ország színművész hallgatói adják elő az általuk megálmodott díszlettel, jelmezekkel és mindennek megkoronázásaként a saját anyanyelvükön. A résztvevő egyetemek hallgatói többek között Franciaországból, Angliából, Lengyelországból, Görögországból, Törökországból, Georgiából, Romániából és Kanadából érkeznek.

A közös munka gyümölcseként összeállt darab bemutatójára 2023. június 23-án kerül sor a Hajógyári Szigeten.

A nemzetközi színművészetis hallgatók koordinálására, támogatására, velük való kapcsolattartásra önkénteseket keresünk. Bővebb információ, jelentkezés: kommunikacio@szfe.hu


Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprém

2023. június 7-10. 

A Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatába illeszkedően 2023. június 7-10. között rendezik meg Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a Magyar Mozgókép Fesztivált.

Az SZFE minden reggel indít buszt, ami minden este vissza is tér Budapestre, segítve ezzel is azon hallgatók ingyenes és könnyű lejutását a fesztiválra, akik a nap végén vissza szeretnének jönni Budapestre. A korlátozott helyek miatt kalazy.andras@szfe.hu címen az utazási szándékot előre jelezni kell.

Kiemelt programok:
SZFE Werkfotó kiállítás
Filmvetítések és beszélgetések minden nap
Levelek Hollywoodból, Zsigmond Vilmos levelei kiállítás
Diákzsűri
Ünnepélyes díjátadó gála

A fesztivál honlapja: https://mozgokepfesztival.hu/ 


Vénégy –  Művészeti Egyetemek Évzárója

2023. június 22-25.

A nagymarosi Duna-parton ötven zenei programmal, színházi, utcaszínházi előadásokkal, természetjáró és családi programokkal várják a látogatókat. Hagyományteremtő szándékkal tavaly elindult a Művészeti Egyetemek Évzáró eseménye a VéNégy Fesztiválon. A rendezvény célzottan az öt művészeti egyetem (Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Magyar Táncművészeti Egyetem) hallgatóit, oktatóit és dolgozóit szólítja meg. A külön színpaddal és programmal rendelkező helyszínen összművészeti hallgatói produkciók és az öt művészeti egyetem programjai, installációi, előadásai lesznek láthatók. Míg napközben szabadegyetem keretei között érdekes szemináriumokon, beszélgetéseken lehet részt venni, este a produkcióké, a zenéé és szórakozásé a főszerep. Az összművészeti hallgatói jelenlétet az 5mű kezdeményezés karolta fel, melyben mind az öt művészeti egyetem hallgatósága képviselteti magát.

A fesztivál honlapja: https://venegyfesztival.hu/