Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun
Slider

TÁMOP

uszt_tamop_szocalap_logo
Projekt neve:
 TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0014 „Színház- és filmművészeti tudástár – felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában”

Rövid projektleírás:

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.4-09/1/KMR Tudásdepó-Expressz nyertes pályázatának keretében

Tisztelt Könyvtárhasználóink, látogatóink!
A SZFE Könyvtár benyújtott pályázata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.4-09/1/KMR Tudásdepó-Expressz pályázatán 24.023.463 Ft támogatást nyert. A pályázat az  A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázati konstrukcióban valósul meg.

A támogatást a „Színház- és Filmművészeti Tudástár” – Felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában című projekt keretében használjuk fel.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt megvalósításának időtartama: 2011. 01. 01 – 2011. 12. 31.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem könyvtári fejlesztésének köszönhetően az online katalógust (ahol már most is elérhető a teljes hangzóanyag és a könyvállomány 40 %-a) további 20000 rekorddal bővítjük, a könyvtár használóinak és dolgozóiknak új számítógépes olvasói és munkaállomásokat alakítunk ki.  Az új négynyelvű, akadálymentes felülettel ellátott honlap elindításával bárki számára, bármikor elérhetővé válik a könyvtár felbecsülhetetlen értékű színház-, zene- és filmművészeti témájú állománya: közel 40000 szakkönyv (dráma, szövegkönyv, elméleti írás, doktori dolgozat, diplomamunka), kuriózumok (régi és első kiadású könyvek, dedikált és kézzel írott művek, évkönyvek), 9000 kotta és közel 4000 hanganyag és mozgókép (vizsgaelőadások és -filmek).

Az online katalógus bővítése elsősorban a távoktatásban részt vevők, a vidéken élők, a színházi és filmes szakmában vagy médiában dolgozó művészek, kutatók, kritikusok és újságírók munkájához nyújthat majd hatékony segítséget.

A könyvtárban évente közel húszezer dokumentumot kérnek ki az olvasók, de a fejlesztés új könyvtárhasználói csoportok bevonására is kiterjed. A szolgáltatások népszerűsítését az év folyamán tájékoztató kiadvány és projektnyitó rendezvény segíti majd.

Különösen fontos célkitűzésünk, hogy elsősorban a középiskolás korosztály számára – kifejezetten az induló szakokkal/szakirányokkal összhangban – közzétegyünk olyan tematikus címlistákat, szakirodalmi adatbázisokat, amelyek a sajátos követelményű egyetemi felvételikre való felkészülést segítik. A gyakorlati tanácsokat is tartalmazó, honlapról elérhető segédanyagokat nyilvános rendezvényen mutatjuk be az érdeklődőknek.

A projektben a Színház- és Filmművészeti Egyetem partnerei az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, amellyel gyűjtőköri együttműködést alakít ki az egyetem, valamint a Vörösmarty Gimnázium drámatagozata és diákjai.

A projekt szakmai vezetője: dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna

A projekt  pénzügyi vezetője: Strausz Éva

A projekt projektmenedzsere: Waller Andor

Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45.)

A SZFE Könyvtárról és a projekt megvalósításának folyamatáról az egyetem könyvtárának honlapján tájékozódhatnak.

Kedvezményezett neve: Színház- és Filmművészeti Egyetem 1088 Budapest, Vas u. 2/c.

Közreműködő szervezet neve: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. cím: 1134 Budapest, Váci út 45. “C” épület