Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun
Slider

GYIK

Megszűnt-e az SZFE-n a az operatőr, filmforgatókönyv író, producer BA?

Nem szűnt meg. A három önálló szak 2017-től a Mozgókép BA már meglévő szakirányai mellé csatlakozott szakirányként. A Mozgókép BA szakirányai tehát, melyekre a jelentkezőket várjuk:

film- és televízió rendező

vágó

hangmester

kameraman

dramaturg

gyártásszervező

Kedves Felvételiző!

A válaszoknál vedd figyelembe, hogy minden évben vannak specialitások! Figyelmesen olvasd el a http://felvi.hu-n megjelenő információkat!

Április vége felé fogsz kapni az egyetemtől egy behívó e-mailt, amelyben minden tudnivalót elolvashatsz. Ha legalább kétszer elolvastad, és továbbra is vannak benned megválaszolatlan kérdések, bátran tedd fel a behívón található e-mail címen.

Jó felkészülést!

 

GYIK 2016/17

Még nem érkezett kérdés.

 

 

Korábbi évek kérdései

Az első fordulón egyik ismerősöm sem használhatott zenei alapot. Miért?

A felvételi előtt nincs lehetőségünk ellenőrizni a zenei alapok minőségét. Az előző évek tapasztalatai alapján nagyon sok rossz minőségű, vagy akár teljesen használhatatlan, ismeretlen formátumú, általunk lejátszhatatlan alapot kaptunk, ami csak zavart okozott a felvételi vizsgán. Egy egyszerű, szépen csengő népdallal tökéletesen megállapítható a hallásod.

Honnan fogom megtudni, hogy mikor kell mennem az első fordulóra?

Április végéig minden jelentkező értesítést kap a számára kijelölt felvételi vizsganapról.
A „behívóban” minden fontos tudnivaló szerepelni fog a gyakorlati felvételi vizsga 1. fordulójának részleteiről. A behívó e-mailen fog érkezni, arra a címre, amit a felvi.hu-n megadtatok.

Zenei alap hozható?

Igen. Ha fontosnak tartod, hozd magaddal, de készülj fel arra is, hogy esetleg nem használhatod.

Hozhatok angol nyelvű verset?

A felvételi vizsga magyar nyelven folyik. Természetesen hozható idegen nyelvű anyag is, de azt javasolom, hogy ezt bónuszként tüntesd fel a repertoárlistádban.

A felvin nem tudom hová kell csatolni az önéletrajzom, és a repertoár listám még nincs kész. Ha elkészültem hová kell küldenem?

Az önéletrajzot és a repertoár listát a gyakorlati felvételi vizsgára kell magatokkal hozni. Minden felvételiző, akinek a felvi.hu-n érvényes jelentkezés van, április végéig megkapja a behívót, amelyben minden tudnivalót leírunk a gyakorlati felvételi vizsgával kapcsolatban. Kísérd figyelemmel az egyetem web-lapján megjelenő tájékoztatókat!

Nem találok sehol olyan jelentkezési lapot, amit az egyetemre kell beküldeni.

Az egyetemünk részére nem kell beküldeni jelentkezési lapot. Ha a felvi.hu-n érvényes a jelentkezésed, április végén fogsz kapni tőlünk egy e-mailt, amelyben minden tudnivalóról, teendőről tájékoztatunk.
A felvételizők nagyon találóan „behívónak” nevezik ezt levelet.

Milyen önéletrajzot írjak?

Az önéletrajz formáját Rád bízzuk. Írhatod számítógéppel vagy kézzel. Olyan dolgokat, eseményeket, adatokat írj bele, amit fontosnak tartasz magadról. Olvasható legyen! Az első sorban szerepeljen a neved! Megkönnyíted a munkánkat, ha a neved után feltünteted a telefonszámod és az e-mail címed. A repertoárlistád jó, ha egy oldalas, áttekinthető.
Mindez csak ajánlás, nincs kötelező forma.

Vihetek kottát a felvételire?

Az első fordulón lesz a teremben zongora, önmagatokat kísérhetitek. A második fordulótól korrepetitor is lesz a felvételi bizottságban, így HANGNEMHELYES kottát hozhattok. Ha játszol hangszeren, szívesen vesszük, ha magaddal hozod, de nem kerülsz hátrányba ha nem játszol hangszeren vagy nincs zenei előképzettséged.

Mit csináljak, ha a felvételi vizsga napja ütközik az érettségimmel?

A felvételi vizsganapok tervezésénél igyekszünk elkerülni a „nagy hármas” a magyar-matek-történelem érettségi vizsgák napjait. A többi napot sajnos nem tudjuk figyelembe venni, mert június közepéig alig van olyan nap, ami ne lenne valamelyik középiskolai tárgy érettségi napja. Ezért, ha a felvételid napja ütközésben van valamelyik érettségi napoddal, minél hamarabb jelezd a behívódon megadott e-mail címen és 1-2 napon belül új felvételi napot jelölünk ki a számodra.