Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Mártha Judit

MÁRTHA JUDIT

EGYETEMI TANÁRSEGÉD

SZÍNHÁZMŰVÉSZETI INTÉZET

(1955, GYULA)

OKTATOTT TÁRGY: HANGKÉPZÉS, KORREPETÍCIÓ

A tanulmányaim befejezése után 1977-től a VIII. ker zeneiskolában tanítottam, közben tagja lettem a Budapesti Madrigál kórusnak, majd az Ars Renáta énekegyüttesnek, és 1981-től a Kecskés együttes énekesnője voltam. Műsorainkkal bejártuk a hazai koncerttermeket, de Spanyolországtól Törökországig Európát is. Repertoárunkon a zene kezdeti korszakaitól a kora reneszánsz és a barokk kor zenéje mellett a magyar évszázadok művei is hallhatóak voltak. A Színház-és Filmművészeti Főiskolán 1979-től kezdtem el tanítani. Azóta is itt dolgozom, a munkám az élethivatásom Hangképzőként dolgoztam a Vígszínházban (1982-83-ig) és a Katona József Színházban ( 1991-1992-ig) is.

Énekoktatás
27 év
Az egyetemen énektanítással, hangképzéssel foglalkozom. A feladatom az éneklés technikájának megtanítása, a különböző zenei stílusok megismertetése és a zene szeretetének kialakítása. A népzenétől a klasszikus zenen át a megzenésített vers, a kuplé, operett, musical zenei stílusok oktatását végzem. A hallgatóim sikeresen teljesítik az énekvizsga illetve a már létrejött előadások követelményeit.

Előadóművészként dolgoztam a Nemzeti Filharmóniával, énekeltem Budapesten és az ország városainak koncerttermeiben. Valamint külföldön: Bécsben, Prágában, Berlinben, Hamburgban, Barcelonában, Ankarában, Isztambulban, Krakkóban.

Az alábbi osztályokban volt korábban osztályvezető