Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kővári Judit

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti majd a Színház és Filmművészeti Főiskolákra. Diplomái megszerzése után színházhoz szerződött. Tagja volt a Békéscsabai Jókai Színháznak, a Szegedi Nemzeti Színháznak és a Kecskeméti Katona József Színháznak. Zenés és prózai szerepeket egyaránt játszott. A legemlékezetesebbek: a Cyrano Roxanja, A néma levente Ziliája, a Bolha a fülben női főszerepe. Legkedvesebb operett szerepe a Mária főhadnagy címszerepe volt.
Több televíziós filmben is játszott. A Hagymácska c. mesejátékban alakított szerepéért Nívó díjat kapott. Az Átok és szerelem c. film, melynek főszerepét játszotta, a Veszprémi TV fesztiválon első díjat kapott repríz kategóriában.
Mint koncerténekes hazánkban és külföldön is fellépett. Németországban és itthon rádiófelvétele is készült.
Mint pedagógus már a színházi munkák mellett is tevékenykedett.

Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem hangképző tanára, emellett pedig magántanárként is tevékenykedik. Olyan sikeres és elismert művészek mestere, mint például Janza Kata, Nádasi Veronika, Lajtai Kati, Zsédenyi Adrienn, Szekeres Adrienn, Bereczki Zoltán, Nagy Sándor, Kulka János vagy Dobrády Ákos.

1986-ban megalapította magániskoláját, a Kővirágok Énekiskolát, mely a musical és pop zene iránt érdeklődő fiataloknak nyújt magas színvonalú oktatást.
2011-ben, pedagógiai munkája elismeréseként megkapta a magyar alkotó művészek Artisjus díját.

  • Főtanszak: Színházművészeti Intézet

Az alábbi osztályokban volt korábban osztályvezető

Oktatói munkák

Sybill (Jacobi V.); Liza (Kálmán I.: Marica grófnő); Mária (Huszka J.: Mária főhadnagy) FILM:

Átok és szerelem (szín., magyar film, 1985)
A Hétpettyes Lovag (szín., magyar mesejáték, 1981) (TV-film)
Szindbád nyolcadik utazása (szín., magyar tévéfilm sor.)