Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Csató Kata

CSATÓ KATA

EGYETEMI TANÁRSEGÉD

SZÍNHÁZMŰVÉSZETI INTÉZET

(1977., Budapest)

OKTATOTT TÁRGY: BÁBRENDEZÉS, BÁBTECHNIKÁK, BÁBDRAMATURGIA

1996 – 2000 Stúdiót végeztem, és játszottam a Kolibri színházban, Nemes Nagy Ágnes: “Bors néni” c. mesejátékában, Arany János: “A fülemüle” c. darabjában és sok más darabban statisztáltam.
1998 – 2000 Színésznőként dolgoztam különböző magyar színházakban. Például a Merlin színházban a Novák Géza rendezte Füst Milán: “Boldogtalanok” c. drámájában Víg Vilmát játszottam; az M színházban Illés Edit rendezésében Bogumil Hrabal: “Világautómata a büfében” c. darabjában Verát alakítottam; az RS9 stúdiószínházban a Dobay Dezső által rendezett F. M. Dosztojevszkij: “Egy nevetséges ember álma” c. előadásban szerepeltem, mint a Lány; a Katona József színházban Máté Gábor által rendezett Lőrinczy Attila: “Balta a fejbe” c. darabjában vettem részt Mennyei prostituáltként.
1997 Rendező asszisztens voltam a Szkéné Színház Éry – Kovács András mellett a Hubay-Ránki-Vas: “Egy szerelem három éjszakája c. produkcióban.

Egyéni zenés gyakorlat oktatása.

2009 – 2010 a szabadkai Gyermekszínházban a “Holle anyó” című mesét rendezte. A Budapest Bábszínházban rendezte Salman Rushdie: “Hárun és a mesék tengere” c. meséjét. “A beszélő fa” c. mesét Szombathelyen a Mesebolt Bábszínházban. A miskolci Nemzeti Színházban rendezte a “Hókirálynő” című mesét.

2008 – 2009 Pécsett, a Bóbita Bábszínházban a “Markalf, az álmok ura” c. előadást, a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban a “Betlehembe vezető út” c. karácsonyi játékot, Győrben egy Amália mesét a Vaskakas Bábszínházban, valamint Szabadkán rendezte “A mindent látó királylány” és a “Csipkerózsika” c. mesét.
2007 – 2008 Kecskeméten a Ciróka bábszínházban játszotta a “Pöpöpapa és a kutyákok” c. előadásban, majd a veszprémi Kabóca bábszínházban rendezte a “Pöttöm Panna” és a “Sárkányos mese” c. produkciókat és játszott a “Kutyaélet” c. előadásban. Elkészítette Bartal Kiss Ritával a “Noémi és Noella” c. bábjátékos, amiben mindketten játszanak is.
2006 – 2007 a Budapest Bábszínházban rendezte az általa írt “Hamuban sült mesét, valamint a veszprémi Kabóca bábszínházban rendezte Balázs Béla: “Testvérország” c meséjét.
2005 – 2006 Zalaegerszegen a Griff bábszínházban játszott a “Kutyaélet” c. előadásban, valamint Vilniusban rendezett a Lele bábszínházban – az előadás címe: “Seneles Pasaka”
2004 – 2005 Zalaegerszegen rendezte Veres Andrással együtt a “Holdfia, Naplánya” c. előadást és játszott a “Punchék karácsonya” c. bábdarabban.

Fordításai jelentek meg az Art Limes folyóiratban.

2010 A legjobb gyerekelőadás díját: “Keresztanya” c. rendezésem a Kritikusok Díján.
2009 V. Országos Gyerekszínházi Szemlén különdíj: “Noémi és Noella” c. darabban nyújtott alakításomért,
“Pöttöm Panna” c. darabom a legjobb előadás és a legjobb rendezés fődíjait kapta a II. Miedzynarodowy Festiwal Teatrów Lalek Krajów Unii Europiejskiej im. Roberta Schumana-n Lengyelországban.
2007 Unima diploma a “Punchék karácsonya” darabban nyújtott alakításomért Szívos Károllyal.
IV. Országos Gyermekszínházi Szemlén a Fővárosi Önkormányzat fődíját: a legkisebbek bátor és komplex vizualitású megszólításért: “Hamuba sült mese” c. rendezésem.
2005 Unima diploma a “Holdfia, Naplánya” c. előadásért, amit Veres Andrással együtt rendeztem.

  • Díjak: 2010 A legjobb gyerekelőadás díját: “Keresztanya” c. rendezésem a Kritikusok Díján. 2009 V. Országos Gyerekszínházi Szemlén különdíj: “Noémi és Noella” c. darabban nyújtott alakításomért, “Pöttöm Panna” c. darabom a legjobb előadás és a legjobb rendezés fődíjait kapta a II. Miedzynarodowy Festiwal Teatrów Lalek Krajów Unii Europiejskiej im. Roberta Schumana-n Lengyelországban. 2007 Unima diploma a “Punchék karácsonya” darabban nyújtott alakításomért Szívos Károllyal. IV. Országos Gyermekszínházi Szemlén a Fővárosi Önkormányzat fődíját: a legkisebbek bátor és komplex vizualitású megszólításért: “Hamuba sült mese” c. rendezésem. 2005 Unima diploma a “Holdfia, Naplánya” c. előadásért, amit Veres Andrással együtt rendeztem.

Az alábbi osztályokban volt korábban osztályvezető

Oktatói tevékenység

Egyéni zenés gyakorlat oktatása.