Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Zárónap a VÉNÉGY FESZTIVÁL ÁRTÉR színpadán

Design szemlélet, kortárs dráma és népzene témakörben zajlottak az ÁRTÉR Színpad előadásai a négynapos Fesztivál utolsó napján. Féja Dorottya a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művésztanára a Design thinking módszertanról adott elő és tartott workshopot az érdeklődők számára. Az interaktív workshop keretében a nézőkből alakuló kiscsoportok számos problémamegoldó feladat elvégzése közben ismerkedhettek meg a módszertan különböző fázisaival. […]

Design szemlélet, kortárs dráma és népzene témakörben zajlottak az ÁRTÉR Színpad előadásai a négynapos Fesztivál utolsó napján.

Féja Dorottya a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művésztanára a Design thinking módszertanról adott elő és tartott workshopot az érdeklődők számára. Az interaktív workshop keretében a nézőkből alakuló kiscsoportok számos problémamegoldó feladat elvégzése közben ismerkedhettek meg a módszertan különböző fázisaival.

A program a kortárs dráma és drámaírók helyzetéről szóló pódiumbeszélgetéssel folytatódott, amit Lukácsy György a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, a Nemzeti Színház irodalmi munkatársa vezetett. A kerekasztal beszélgetés résztvevője volt Kiss József intézményünk osztályvezető oktatója, színművész, rendező, valamint Solymos Tamás és Jánosi Ferenc a Déryné Program ösztöndíjas drámaírói.

Az ÁRTÉR Színpad előadás-sorozatát Dr. Bolya Mátyás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék vezetője, Népzene mint kortárs művészet előadása zárta. Az előadás könnyed hangulatban, népzenei bejátszásokkal mutatta be a stílus jellegzetes és meghatározó korszakait és emblematikus alakjait.