Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Úton az újabb siker felé

Somossy Barbara felvételi művével ismét egy rangos eseményen mérettetheti meg magát, Almatiban. Filmrendező művész mesterképzésünkön tanuló hallgatónk, Somossy Barbara kisfilmjét nevezi az SzFE a Bastau Nemzetközi Filmfesztiválra. Ha van még idő című felvételi filmmel hallgatónk már több elismerését is magáénak tudhat, ilyen például a XVII. Zalaegerszegi Göcsej Filmszemle fődíja vagy a Bujtor István Filmfesztivál különdíja. […]

Somossy Barbara felvételi művével ismét egy rangos eseményen mérettetheti meg magát, Almatiban.

Filmrendező művész mesterképzésünkön tanuló hallgatónk, Somossy Barbara kisfilmjét nevezi az SzFE a Bastau Nemzetközi Filmfesztiválra. Ha van még idő című felvételi filmmel hallgatónk már több elismerését is magáénak tudhat, ilyen például a XVII. Zalaegerszegi Göcsej Filmszemle fődíja vagy a Bujtor István Filmfesztivál különdíja. Barbara munkájának Koltai Lajos osztályvezető és Sára Balázs intézetvezető szavazott bizalmat, így az ő ajánlásukkal és támogatásukkal történt meg a jelölés a kazahsztáni Filmfesztiválra.

Az eredetileg 6 perces filmetűdöt 10 perc hosszúságúra kellett átalakítani, hogy megfeleljen a kategória kritériumának. Emiatt a struktúrát újra kellett gondolni, és ki kellett egészíteni egy történeti áttekintéssel, melynek keretében az alkotó bemutatja Latinovits Zoltánt, Ruttkai Évát és kettejük legendás szerelmét. A kisfilm Latinovits Zoltán utolsó szerelmes levelének részletét dolgozza fel és mutatja be Hámory Ildikó és Benkő Péter előadásában. A levelet a színészkirály halála előtt 1 évvel küldte az akkor, 1975-ben Amerikában tartózkodó Ruttkai Évának, aki nem csak a színpadon, vagy éppen a filmvásznon volt partnere, de a való életben egyaránt.

 

„Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy ilyen sorsa lehet a felvételi filmemnek és esélyt kaphatok a nemzetközi színtéren való bemutatkozásra. ”- Somossy Barbara.

 

Hallgatónknak sok sikert kívánunk!

Színház- és Filmművészeti Egyetem