Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Támogatás a drámainstruktor szakos hallgatóknak

Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára képzési költség hozzájárulási programot hirdetett a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor színjátékos specializáció levelező szak képzésén részt vevő hallgatóinak. Február végén megkezdődött a drámainstruktor szakos hallgatók elméleti és gyakorlati oktatása az Egyetemen. A 21 új, levelező tagozatos hallgató hároméves képzés során sajátíthatja el mindazt az elméleti és szakmai […]

Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára képzési költség hozzájárulási programot hirdetett a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor színjátékos specializáció levelező szak képzésén részt vevő hallgatóinak.

Február végén megkezdődött a drámainstruktor szakos hallgatók elméleti és gyakorlati oktatása az Egyetemen. A 21 új, levelező tagozatos hallgató hároméves képzés során sajátíthatja el mindazt az elméleti és szakmai tudást, amellyel a művészeti intézményekben, a közművelődésben és a közösségi élet színterein képes lesz a színházi munkaformákat is magában foglaló művészetközvetítő eseményeket megszervezni. Az idei évtől azon felvételizők jelentkezését várták, akik legalább öt év kőszínházban töltött előadóművészeti gyakorlattal rendelkeznek, ugyanis a színjátékos specializáció célja – a fentiek mellett – olyan szakemberek képzése, akik képesek színészi feladatok ellátására is.
A képzés önköltséges, de Kis Domonkos Márk osztályfőnök közbenjárására a színész-hallgatók tanulmányi szerződést kötöttek foglalkoztatóikkal, melynek keretében a tandíj felének kifizetését az intézmények magukra vállalták. A tandíj másik felére az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága által meghirdetett „Művészeti tevékenység kiteljesedési program” jóvoltából pályázni lehetett. A program lebonyolítója a Köszönjük, Magyarország! programot működtető Déryné Nonprofit Kft. volt.