Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

színházinevelés.SZFE szakmai konferencia a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A konferencia célja, hogy a 2014 óta létező, a magyarországi színházi nevelési képzések között egyedülálló drámainstruktor szak eddigi eredményeit felmérje, valamint lehetséges fejlődési irányait a korábbi és jelenlegi osztályok közreműködésével, valamint tanáraik és a szakma képviselőinek részvételével megvitassa.

A konferencia programja három részből áll.

A jelenlegi osztályok közül a másodéves hallgatók kiválasztott szakdolgozati témáikat mutatják be röviden, az elsőéves hallgatók pedig első saját projektterveik ismertetésével mutatkoznak be.

A 2017-ben végzett és azóta a színházi nevelés területén aktív hallgatók előadásaiban a szak kimeneti lehetőségei és az általuk képviselt intézményekben folyó munka specialitásai jelennek meg.

Két kerekasztal-beszélgetés zárja a programot, az egyiken a színházi és színházi nevelési szakmák változó igényeiről, ennek kapcsán  az oktatásra vonatkozó elvárásokról, a másikon a művészet és művészetközvetítés viszonyáról, az új alkotói, nézői és közvetítői generáció megjelenésének következményeiről vitáznak majd a felkért tanárok és szakemberek.

A programra mindenkit várnak, akit érdekel a művészet és nevelés kapcsolata, a jelenben vagy a jövőben szeretne ezzel foglalkozni, és aki betekintést nyerne a színházi nevelési szakemberek képzésének fejlődésébe.

A konferencia május 29-én, 10-18 óráig kerül megrendezésre.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szinhazineveles.szfe@gmail.com email címen lehet.

Az eseményről bővebben itt tájékozódhat: https://bit.ly/2HpM4Lw

Tervezett napirend: