Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Szilágyi Bálint Karnyónéja és Szirtes Balázs monodrámája a Mozsár Műhely színpadán

Új játszóhely Budapest szívében a Mozsár Műhely, ahol december elején két olyan produkciót is bemutatnak, amit a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hoznak létre.


December 4-én tartják a premierjét Csokonai Vitéz Mihály Karnyóné című komédiájának, melyet a végzős bábrendező szakos hallgató Szilágyi Bálint állít színpadra, majd két nappal később, december 6-án Dennis Lumborg Szépkisnap című drámájának magyarországi ősbemutatójára kerül sor, ami Szirtes Balázs – az SZFE doktori iskolája hallgatójának – vizsgamunkája.

Az alkotók a Manna színházi produkciós szervezet támogatásával a Mozsár Műhelyt működtető Alapítvány nyár elején kiírt pályázatán nyertek lehetőséget az előadások létrehozására.

karnyone3

Barna Zsombor, Feczesin Kristóf, Szántó Balázs

A Karnyóné különlegessége, hogy valamennyi szerepet három fiatalember játszik: Barna Zsombor végzős, Szántó Balázs IV. éves hallgató az SZFE-n, Feczesin Kristóf pedig idén vehette át színművész diplomáját. Szilágyi Bálint már többször bizonyította tehetségét az Egyetem falain kívül is. Alszanak a halak? című rendezése több hazai fesztiválon is sikerrel szerepelt, az idei Thealter Fesztiválon Junior díjat vehetett át  megosztva mesterével, Zsótér Sándorral.

szirtesbalazs2

Szirtes Balázs

Szirtes Balázs kutatási témája az egyszemélyes színház, ehhez kapcsolódóan adja elő B. Török Fruzsina rendezésében a Szépkisnap című monodrámát. A történet napjainkban játszódik Liverpoolban, ahol egy négytagú, átlagos család éli addig nyugodt hétköznapjait. A darab középpontjában az apa konfliktusa áll, akit egy fatális félreértés alapján pedofília vádja éri a saját kislányával kapcsolatban.