Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZÉP HÍD – Megalakult az SZFE Hallgatói Önkormányzata

2021. október 26-n hivatalosan is megalakult az új SZFE HÖK. Az alábbiakban megtalálható a nagy részvétellel megválasztott önkormányzat névsora, elérhetősége és bemutatkozója. Fotó: Tóth Kristóf Kedves Hallgatók! Először is köszönetet szeretnénk mondani nektek azért, hogy bizalmat szavaztatok nekünk. A választás szabályszerűen lezajlott, így végre a csapatunk munkához láthat és elkezdhetünk dolgozni a diákság céljainak megvalósításán. [...]

2021. október 26-n hivatalosan is megalakult az új SZFE HÖK. Az alábbiakban megtalálható a nagy részvétellel megválasztott önkormányzat névsora, elérhetősége és bemutatkozója.

Fotó: Tóth Kristóf

Kedves Hallgatók!

Először is köszönetet szeretnénk mondani nektek azért, hogy bizalmat szavaztatok nekünk. A választás szabályszerűen lezajlott, így végre a csapatunk munkához láthat és elkezdhetünk dolgozni a diákság céljainak megvalósításán.

Kik is vagyunk pontosan? Egy rendkívül pezsgő és vegyes csapat, ami hangyabolyként dolgozik tervei véghezvitelén. Mind a három intézet szép számmal képviselteti magát az önkormányzatban illetve minden évfolyamról találtok köztünk embert, legyen az elsős másodéves vagy akár mesterszakos. Mind művészek vagyunk így küldetésünknek érezzük a körülöttünk lévő világ részletes vizsgálatát és mindennek a megkérdőjelezését az alkotásainkban.

A megalakulásunk nem volt zökkenőmentes ezért sajnos az egyetem eddigi eseményeinek szervezésébe nem tudtunk belefolyni, de mostantól igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy színes programokkal fűszerezzük a mindennapjaitokat, kikapcsolódási, szórakozási, tanulási és kapcsolatteremtési lehetőségeket biztosítva a számotokra. Meg is ragadnánk a lehetőséget, hogy invitáljunk titeket az első hivatalos HÖK által szervezett programra, december 4-én, amely lehetőséget biztosít a gólyáknak, hogy becsatlakozzanak az egyetem közösségébe egy mikulás buli keretein belül.

Az SZFE említésére szinte mindenkinek egy szó jut elsőre eszébe. Közösség. Úgy gondoljuk, hogy ennek az egyetemnek a legfontosabb részét az itt megszerezhető kapcsolatok adják.  Az első pillanattól kezdve egy művészeti közösségként alkothatunk, így biztosak lehetünk abban, hogy a nagyvilágba kilépve mindig lesz egy-egy ismerős arc a tömegben. Ezt az erős köteléket szeretnénk még szorosabbra fűzni a hallgatók és az egyetemen kívüli művészeti csoportok között. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az intézetek közti átjárás és kapcsolódás könnyebb legyen a számotokra, ezért dolgozunk egy mindenki számára könnyen elérhető közösségi tér kialakításán, ami helyszínt biztosítana a korábban említett kapcsolatok megteremtésére és a meglévők elmélyítésére.

Az egyik legsürgetőbb feladatunk a szociális támogatások mielőbbi eljuttatása hozzátok, ezért a gazdasági bizottságunk napokon belül kiírja a pályázatot, melyre várjuk a jelentkezéseteket. Sok további ösztöndíj lehetőséget fogunk meghirdetni, hogy értékelhessük a munkátokat és művészeti tevékenységeiteket.

Fejleszteni fogjuk az épületek felszereltségét, hogy a próbáitokhoz minden szükséges kellék biztosítva legyen a zavartalan gyakorlás érdekében. Folyamatban van egy új, rendszerezett és jól felszerelt kelléktár kialakítása, aminek reméljük, hogy sok hasznát fogjátok venni. Nagyon fontos a számunkra az, hogy kapcsolatban legyünk veletek és hogy bátran merjetek hozzánk fordulni, ha szükségetek van valamire, vagy egy-egy kérdésetekkel nem tudtok kihez fordulni. Arra kérünk, hogy jelezzétek amennyiben kellékre jelmezre vagy technikára van szükségetek a munkához, és igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten mindent a leggyorsabban beszerezni és eljuttatni hozzátok.

Az önkormányzat a hivatalos facebook oldalán és az egyetem zárt facebook csoportjában fog veletek kommunikálni, így az ott megjelenő információk hitelességéért tudunk felelősséget vállalni. Hamarosan aktiválódik az Online Problémakezelő Rendszer, ami lehetőséget fog biztosítani nektek arra, hogy anonim módon írjatok nekünk a felmerülő problémáitokról, amire mi igyekszünk majd a lehető leggyorsabban válaszolni, hogy akinek segítségre van szüksége, tudja, hogy számíthat ránk.

Még egyszer köszönjük nektek a bizalmat. A csapatunk minden erejével azon lesz, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa a számotokra minden területen. Forduljatok hozzánk bátran és bizalommal, hogy megalkothassuk az egyetem történelmének eddigi egyik legjobb közösségét!

Elnök: Ferenczy Nagy Boglárka (hok@szfe.hu)
Általános elnökhelyettes: Aradi Fanni
Titkár: Tarjányi Liza

Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet, alelnök: Juhász Bence
Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet, alelnök: Belinszky Fanni
Németh Antal Drámaelméleti Intézet, alelnök: Bíró Dorottya

Gazdasági Bizottság:
elnök: Fülöp Kristóf
tagok: Hevesi Fanni, Oszvald Balázs, Mink Marcell

Kommunikációs- és Tanulmányi Bizottság:
elnök: Vachter Linda
tagok: Rácz Almási Vivien, Kertész Nóra, Major Irma, Lévai Norman, Klock-Balog Péter

Kulturális Bizottság:
elnök: Oros Patrik
tagok: Klock-Balog Péter, Lévai Norman, Boda Ábel, Vachter Linda, Tóth Kristóf, Szabó Máté, Szalai Ági, Varga-Járó Sára, Sass Zoltán

Diákjóléti és Kollégiumi Bizottság:
elnök: Pekár Éva Hanna
tagok: Szente Katica, Tóth Kristóf, Szaploncai Marika, Németh Orsi, Varga-Járó Sára, Kiss Diána Aida