Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Oscar-díjat nyert Sipos Zsuzsanna a Dűne látványvilágáért

Sipos Zsuzsanna díszletrendező a legjobb látványtervezés kategóriájában párban kapta az elismerést Patrice Vermette-tel a – részben Magyarországon forgatott – Dűne című filmért. Fotó: GettyImages Azok után, hogy két hete a páros elnyerte a brit BAFTA-díjat, az Oscar-zsűri is őket találta a legjobbnak a kategóriájukban. Ez volt az este negyedik Oscar-díja, amit a gála egyik nagy […]

Sipos Zsuzsanna díszletrendező a legjobb látványtervezés kategóriájában párban kapta az elismerést Patrice Vermette-tel a – részben Magyarországon forgatott – Dűne című filmért.

Fotó: GettyImages

Azok után, hogy két hete a páros elnyerte a brit BAFTA-díjat, az Oscar-zsűri is őket találta a legjobbnak a kategóriájukban. Ez volt az este negyedik Oscar-díja, amit a gála egyik nagy esélyesének számító, Denis Villeneuve által rendezett sci-fi kapott. Sipos Zsuzsanna a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049-ben már dolgozott együtt a kanadai rendezővel, de részt vett a Gemini Man című film és a Borgiák sorozat forgatásán is.

Fotó: Fotó: Mike Coppola/Getty Images Hungary

Akárcsak alkotótársa Patrice Vermette, Sipos Zsuzsanna is megköszönte a budapesti stábnak a díjat és rövid beszédét magyar nyelven, köszönömmel zárta.