Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Négy vezető oktatónk kapott professzori címet

A nyár folyamán a tanévkezdésig Bagossy László, Enyedi Ildikó, Hegedűs D. Géza és Upor László egyetemi tanári kinevezéséről döntött a köztársasági elnök.

Bagossy László 1995-ben végzett színházi rendezőként, 15 éven át vendégoktató volt több hazai egyetemen is. 2011-ben színművész, 2016-ban színházrendező osztályt indított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol tavaly óta a Színházművészeti Intézet vezetője is. 2015-ben szerzett doktori címet.

Enyedi Ildikó filmrendező 2003 óta tanítja szakmáját egyetemünkön. Tanítványai számos hazai és nemzetközi díjat elnyertek. Angol nyelven külföldi mesterkurzusokon is oktat, alapítása óta részt vesz a varsói Andzej Wajda mesteriskola nemzetközi programjában. 2011-ben szerzett doktori fokozatot.

Hegedűs D. Géza színművész, rendező 1987 óta kinevezett oktató az egyetemen. Egykori növendékei a hazai színház- és filmművészet meghatározó egyéniségeivé váltak, jelenleg a végzős színészosztályt vezeti. 2001-ben védte meg doktori dolgozatát, majd 2011-ben habilitált.

Upor László először matematikusként, majd dramaturgként diplomázott, azóta több mint 50 drámát fordított magyarra. Harminc éve tanít egyetemünkön, 2017 óta oktatási rektorhelyettesként dolgozik az intézmény vezetésében, tavasz óta a rektori feladatokat is ellátja a rektori pályázat lezárultáig. 2007-ben doktorált, 2017-ben habilitált a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.