Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Megkezdődött az elsőévesek beiratkozása

Szeptember elsején az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Színház- és Filmművészeti Egyetem gólyái a beiratkozással beléptek a felsőoktatás kapuján. Hallgatóinkat intézményünk vezetői köszöntötték. Novák Emil, rektori ügyekben eljáró megbízott rektorhelyettes üdvözölte és látta el jó tanácsokkal elsőéveseinket. A modellváltás utáni időszak rengeteg munkával telt, melynek gyümölcsét a frissen felvett hallgatók is élvezhetik. Színvonalas, felújított ingatlanokban kezdhetik […]

Szeptember elsején az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Színház- és Filmművészeti Egyetem gólyái a beiratkozással beléptek a felsőoktatás kapuján.

Hallgatóinkat intézményünk vezetői köszöntötték. Novák Emil, rektori ügyekben eljáró megbízott rektorhelyettes üdvözölte és látta el jó tanácsokkal elsőéveseinket. A modellváltás utáni időszak rengeteg munkával telt, melynek gyümölcsét a frissen felvett hallgatók is élvezhetik. Színvonalas, felújított ingatlanokban kezdhetik meg tanulmányaikat a hozzánk érkező diákok – emelte ki köszöntőjében Zalán János, oktatási rektorhelyettes. Intézetvezetőink hangsúlyozták, hogy a felvett hallgatók egy nagyon nehéz felvételi vizsgán szerepeltek kiválóan, így már minden oktató várja, hogy elinduljon a tanév és ezzel együtt a közös munka is.

A következő hetek valószínű minden egyetemistának zsúfoltan fognak telni: beiratkozás, tantárgyfelvétel, kollégiumi jelentkezés, albérletkeresés. Az SzFE beiratkoztatásnál igyekeztünk ebben a káoszban és kapkodásban az elsőseink segítségére lenni. Elsőéves hallgatóink részt vettek egy tanulmányi tájékoztatón, ahol Dr. Káposztáné Jáger Éva az Oktatástámogatási Igazgatóság igazgatója minden ilyenkor felmerülő kérdésre próbált választ és megoldást adni. Ilyen például a diákigazolvány igénylés, a jó öreg Neptun használata, és a sokszor nem evilágbélinek tűnő tantárgyfelvétel.

A dokumentumaik ellenőrzése és a papírok kitöltése után jöhet a tantárgyfelvétel és a beköltözés izgalma, majd az épületekben való eltévedés. Mozgalmas időszak ez most gólyáink és új oktatóink számára is, de intézményünk minden dolgozója azon dolgozik, hogy ez az időszak is gördülékenyen menjen.

Minden elsőévest szeretettel köszöntünk az Egyetemen és sikeres féléveket kívánunk!

 

Színház- és Filmművészeti Egyetem