Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Máté Gábor és Börcsök Enikő az idei Prima Primissima díj jelöltjei között

A Színház- és Filmművészeti Egyetem két tanára is jelölést kapott a 2015. évi Prima Primissa díjra a Magyar Színház- és Filmművészet kategóriában. Mindketten az SZFE Színházművészeti Intézetének osztályvezető tanárai. A harmadik jelölt Sándor Pál, aki 1991-93 között tanította az iskola filmes hallgatóit.


A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. A 30 kiválóság között idén is olyan művészek, sportolók és a tudományos élet, a népművelés, oktatás és a sajtóképviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. Az egyes kategóriák legjobbjait a díjátadó gálaest napján ugyancsak a kuratórium választja ki, akik a Primissima cím mellett komoly anyagi elismerésben is részesülnek – áll a Prima Primissima Alapítvány közleményében.

„A díjjal nem csupán elismerésünket kívánjuk kifejezni, hanem azt reméljük, hogy társadalomformáló erővel is bír, inspirációt és példamutatást ad a minél magasabb szintű teljesítményhez.” – mondta Dr. Csányi Sándor, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke. 

Minden kategóriában három kiválóság kap helyet, az Alapítvány kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, minden területről egyet. Emellett a korábbi éveknek megfelelően idén is SMS szavazással dől el ki lesz a közönségdíjas. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A Primissimák és a közönségdíjas 15 millió forinttal lesznek gazdagabbak.