Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

KP – Kultúrpolitika Veiszer Alindával a színházi felsőoktatásról ELMARAD!

A budapesti Katona József Színház 2014 elején vitasorozatot indított, melynek célja, hogy megosztó és Magyarország szellemi jövőjét befolyásoló témákról társadalmi diskurzust generáljon. A sorozat november 20-i részében, a színházi képzést nyújtó felsőoktatási intézmények helyzetét, múltját és jövőjét kívánják körbejárni. A beszélgetésen részt vesz Ascher Tamás, rendező, egyetemi tanár, az SZFE volt rektora.


Elsősorban a következő kérdésekre keresik a válaszokat:

Milyen hatással volt a bolognai rendszer bevezetése? Milyen a képzés és a "munkaerőpiac" helyzete? Milyen képzési formák, szakok lehetnek életképesek hosszútávon? Mik a művészeti képzés sajátosságai? Hogyan tud egy művészképzés betagozódni a felsőoktatásba? Egyáltalán be kell-e tagozódjon? Mi változhat az egyetemek életében a kancellárok megjelenésével? Milyen színházi hiányszakmák vannak, mi lehet a megoldás ezek képzésére? Van-e színházszakmai stratégia ezek pótlására?

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Ascher Tamás, rendező, egyetemi tanár, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektora, dr. Maruzsa Zoltán, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, valamint Rusznyák Gábor vezető rendező, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának oktatója.

Az este folyamán – hasonlóan a korábbi alkalmakhoz – rövid videóüzeneteket is bejátszanak. Ezúttal Kiss Diána Magdolna, a HOPPart Társulat tagja,Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Lovas Rozi, a Magyar Színház tagja,Pálos Hanna, a Katona József Színház tagja, Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, osztályvezető tanár, Mohácsi János, rendezőésNovák Eszter, rendező, osztályvezető tanár szólnak hozzá a témához, mint az intézmények egykori és jelenlegi oktatói, hallgatói.

Moderátor: Veiszer Alinda

Helyszín: Katona József Színház – K:antin

Időpont: november 20., este 8 óra

Jegyek a Katona József Színház weboldalán és jegypénztárában vásárolhatók meg.