Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Koronavírus tájékoztató

Hamarosan megkezdjük az új tanévet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ezért néhány a járványhelyzettel kapcsolatos szabályra szeretném felhívni a tisztelt egyetemi polgárok figyelmét. A pandémia időszakában, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának időszakában az otthoni munkavégzésről, az egyetemi épületek látogatásának szabályairól, valamint a jelenléti formában megtartott elméleti és gyakorlati képzések rendjéről szóló 9/2021. (VI.1.) számú […]

Hamarosan megkezdjük az új tanévet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ezért néhány a járványhelyzettel kapcsolatos szabályra szeretném felhívni a tisztelt egyetemi polgárok figyelmét.

A pandémia időszakában, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának időszakában az otthoni munkavégzésről, az egyetemi épületek látogatásának szabályairól, valamint a jelenléti formában megtartott elméleti és gyakorlati képzések rendjéről szóló 9/2021. (VI.1.) számú rektori kancellári közös utasítás, valamint a 9/2021. (VI.1.) számú rektori kancellári közös utasítás módosításáról szóló 14/2021. (VI. 22.) sz. rektori-kancellári közös utasítás alapján, a Színház- és Filmművészeti Egyetem az alábbi járványügyi szabályok betartásával kapcsolatos intézkedéseket hozza:

  1. A munkatársak és a hallgatók egészségének kölcsönös megóvása érdekében, a jelenléti munkavégzés és a jelenléti oktatás során a járványügyi szabályokat mindenki köteles maradéktalanul betartani.
  2. Az Egyetem épületeiben kihelyezett tájékoztató táblák segítenek eligazodni a betartandó járványügyi szabályokról.
  3. Aki önmagán vagy együtt élő családtagján észleli a koronavírus fertőzés tipikus tüneteit, ne induljon el a munkahelyére vagy a képzési helyszínre, egyúttal értesítse munkahelyi vezetőjét, (illetve a hallgató) az osztályfőnökét.
  4. A rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés kötelező.
  5. Az 50 fő feletti létszámú egyetemi rendezvények látogatása kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges.
  6. Külföldről érkező hallgató vagy munkatárs kizárólag az adott országra vonatkozó karanténidőszak letelte után látogathatja az Egyetem létesítményeit.

A tünetek megjelenése esetén az Egyetem ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít.

 

A koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen továbbra is az oltás adja a legbiztosabb védelmet, ez a leghatékonyabb módja a megelőzésnek, ezért aki még nem tette, kérem oltassa be magát. Az Egyetem fenntartja a lehetőséget arra, hogy a járványügyi helyzet alakulásától függően a jelenléti oktatásban való részvételt, illetve a kollégiumi elhelyezést védettségi igazolvány meglétéhez kösse.

A járványügyi szabályok betartása kötelező! Vigyázzunk egymásra!

Budapest, 2021. szeptember 10.

Dr. Szarka Gábor

kancellár