Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kiss Csaba drámái román fordításban

Egyetemünk osztályvezető tanára, aki nem csak rendezőként, de drámaíróként is jól ismert, Hazatérés Dániába című kötetét a napokban jelentette meg a szépirodalmi és művészeti könyvek egyik jeles romániai kiadója, a TRACUS ARTE.


Az INTOARCEREA IN ELSINORE című könyvet a színházi körökben is jól ismert Shakespeare-fordító, George Volceanov  fordította románra. A négy drámát tartalmazó kötet a héten nyíló Bukaresti Nemzetközi Könyvvásáron (GAUDEAMUS) jelenik meg.

Bemutatására a bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetemen november 23-án, csütörtök délután 5 órakor kerül sor. A szerzővel és a fordítóval dr. Bogdana Darie egyetemi oktató beszélget, aki a Hazatérés Dániába c. készülő vizsgaelőadás rendezője is egyben. A kötet egyik darabját, az Esti próbát (Repetitia de seara) vasárnap este felolvasószínházi formában viszik színre a bukaresti Balassi Intézetben. Zampano szerepében Adrian Titieni, Gelsominaéban pedig a végzős hallgató Ioana Nichita látható. Az említett két darab mellett A dög és a Világtalanok c. drámák szerepelnek a kötetben.

(A képhazatérés_győr a Hazatérés Dániában győri előadásán készült – szereplők: Kolovratnik Krisztián, Szilágyi István)