Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Filmkritikusok is díjazták hallgatóinkat

A Magyar Filmkritikusok Díján öt kategóriában is érintettek az SZFE hallgatói és oktatói: a legjobb kisjátékfilm, dokumentumfilm, vágás és rendezés díját is ők hozták el.

Pénteken adták át a Magyar Filmkritikusok Díját a MÚOSZ székházában, ahol a Testről és lélekről, az 1945 és az Aurora Borealis kapta meg a legfontosabb díjakat. A Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó és vágója, Szalai Károly egyaránt osztályvezető tanárunk, utóbbit a Granny Project című filmért is díjazták. A legjobb dokumentumfilm Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságában című alkotása lett, melyet beválogattak a Sundance Fesztivál versenyprogramjába is.

kishajni_freundadam

Kis Hajni és Freund Ádám az elismeréssel – a borítóképen a Földiek főszereplője látható

A legjobb kisjátékfilm kategóriájában jelölt öt film mindegyike a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóihoz köthető, a díjat végül Dudás Balázs kapta a Welcome című alkotásáért. A Simó Sándor Alapítvány díját minden évben a néhai filmrendező egyik tanítványa adja át, ez alkalommal Török Ferenc vállalta ezt a feladatot, aki szerint idén először fordult elő, hogy a díjazható egyetemi vizsgafilmek közül kettő is megkapja az elismerést, melyet tehát megosztva Kis Hajni a Last Call és Freund Ádám a Földiek című filmért vehetett át.