Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Fészekfoglalás: a Fészek Klubban a Gothár-osztály filmjei

A 114 éves Fészek Művészklub egyedülálló dologra készül: egy napra kinyitja összes termét, hogy befogadja a különböző művészeti ágakban működő tehetséges fiatalokat. Egyetemünk végzős filmrendező hallgatói öt filmmel lesznek jelen a minifesztiválon.


A Fészekfoglalás célja, hogy fiatal pályakezdő művészeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget egy olyan kultikus helyszínen, ahol képzőművészek, írók, színművészek generációi érezték magukat otthon. A közönség Budapest legrégebbi kulturális bázisán találkozhat a különböző műfajú titánok munkáival.

A szombati eseményen Gothár Péter ötödéves filmrendező osztályának köetkező filmjeit vetítik:

Szilágyi Fanni: A kamaszkor vége       

Benkó Tamás: Van barátod?             

Nagy Zoltán: Kikötő                          

Vízkelety Dániel: Háztűznéző            

Mayer Bernadette: Őméltóságáék üdülnek 

Január 31-én egynapos összművészeti fesztiválon az SZFE mellett bemutatkoznak a MOME és a Képzőművészeti Egyetem és a Zeneakadémia végzős hallgatói.  A Fészek jelentős részét foglalják majd el izgalmas koncepciókkal rendelkező alternatív színházi társulatok: ott lesz a K2 Színház egy különleges verses darabbal, a Trainingspot egy tantermi előadással érkezik, a délután folyamán pedig három turnusban lehet végigjátszani a bOdyssey Project interaktív érintés színházát. A kortárs- és néptáncművészet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistáinak előadásaiban képviselteti magát.

Az eseményt farsangi buli zárja, ami a Fészekben anno megjelent nyugatos generációkra emlékezve a „Lédával a bálban” nevet kapta.