Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Diótörő (kritika)

Csőstül jönnek az érdekesebbnél érdekesebb vizsgaelőadások, mi azokról is ujjongva számolunk be, melyeket a nagyközönség nem láthat, hogy annál izgatottabban lesse a jövőben nyílt színre lépő osztályokat.


Kapecz Zsuzsa Diótörő-variánsa, Kaposvár és egy Jordán Tamás rendezés után, most zenével bővítve kerül elénk a Marton László – Hegedűs D. Géza – Forgács Péter vezette III.éves, NEM ZENÉS! csapat előadásában. Milyen is lehetne, ha nem prózai színésznövendékek lennének? Abszolút sokoldalú társaság, énektudásukat már a sanzon-verseny koncertjein csodáltuk.  Novák Eszter  rendezésében parázs hevületű, elsöprően energikus komédiát prezentálnak,  melyben a szöveg,  a játék,  a mozgás és az ének tökéletes összhangban,  egymást erősítve szólal meg.

Egérkirály-párként  a pohos  Zoltán Áron és Szabó Erika  trónol a magasban,  az udvartartást  Csapó Attila miniszterként vezényli, harcias kedvvel tűnik ki Vécsey Miklós és Janka Barnabás. A női vonal se semmi:  Bach Kata és Mészáros Blanka  színpadi jelenléte permanens izgalmak forrása. A produkciót viharos lendület, egészséges komikum, vibráló atmoszféra jellemzi, Kemény Gábor pompás zenei betétekkel, kitűnően megszólaltatott dalokkal hatványozza a sikert.
Zsigmond Emőke, mint elvarázsolt menyasszony rejtőzik fehér lepelbe, de semmilyen álca sem rejtheti el  sugárzó egyéniségének varázsos erejét. Ifj. Vidnyánszky Attila  újabb akrobatikus bravúrokat mutat be a  Tóth Andrással vívott párbaj-jelenetben, nincs az a szerep-dió, melyet ne tudna könnyed természetességgel feltörni.
Végére marad  a szokásos óhaj-sóhaj:  bárcsak láthatnánk ezt a Krakatukot  teljes egészében, nagyszínpadon, nagyközönség előtt!

Forrás