Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

AZ SZFE A “EUROPEAN UNIVERSITIES ALLIANCE FOR FILM AND MEDIA ARTS/FILMEU” KONZORCIUMI TAGJAKÉNT NYERTESE AZ EURÓPAI EGYETEMEK PÁLYÁZATNAK

A szövetséget a portugál Lusófona University vezeti. Tagjai: LUCA School of Arts /Brussels, Belgium, valamint a Dún Laoghaire Institute of Art Design and Technology/ Dublin/Írország. A „FilmEU” Szövetség, felismerve a kreatív film- és médiaipar és -művészet központi szerepét a szociális átrendeződésben és a gazdasági növekedésben, Európa vezető innovatív képzési és kutatási központja kíván lenni az […]

A szövetséget a portugál Lusófona University vezeti. Tagjai: LUCA School of Arts /Brussels, Belgium, valamint a Dún Laoghaire Institute of Art Design and Technology/ Dublin/Írország.

A „FilmEU” Szövetség, felismerve a kreatív film- és médiaipar és -művészet központi szerepét a szociális átrendeződésben és a gazdasági növekedésben, Európa vezető innovatív képzési és kutatási központja kíván lenni az adott területen, felmérve és harmonizálva oktatását és a kutatási tevékenységet BA, MA és PhD szinten. A szövetség a jelenleg meglévő 4 angol nyelvű, nemzetközi, európai felsőoktatási konzorciumban megvalósított mesterképzése mellett további 2 létrehozását tervezi az adott területen, lefedve a média- és filmipar kulcsterületeit angol nyelvű , nemzetközi képzésekkel.

A projekt 3 éve alatt további felsőoktatási szövetségek által is felhasználható modellértékű intézményi együttműködési és digitális hallgatói oktatási és szolgáltatási struktúrát kíván kiépíteni, mely adaptálja az Erasmus program papírmentes adatkezelési szolgáltatását is. Hallgatói és oktatói virtuális és fizikai mobilitási mutatóit közelíteni kívánja az elvárt 50 %-os szinthez. A kialakítandó modell lefedi a felsőoktatási működés kulcsterületeit a menedzsmenttől a pénzügyi modellig és a létrehozandó képzések akkreditációjának előkészítéséig.

Az SZFE a projetkben a BA képzési szint harmonizációjával és az új joint képzések tervezésével foglalkozó munkacsomagokat vezeti, és társvezetője a szövetség irányítási struktúrájával foglalkozó munkacsomagnak és aktív szereplője az összes projekt-munkacsomagnak a Film- és Média Intézet csaknem összes oktatójával. Az SZFE által bevont hazai társult partneregyetemek: az ELTE Bölcsészettudományi Kara, a Képzőművészeti Egyetem, mint a korábbi Európai Egyetemek hazai nyertesei, valamint a Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara, valamint a Saint Audio Studio.

Projekt futamidő: 2020-2023
Összköltségvetés: 6249.292,20 Euro
(SZFE költségvetése: 1.558.711,80 Euro)
EACEA-támogatás: 4.999.433,76 Euro
(SZFE támogatás:1.246.969,44 Euro)
projektvezető: Winkler Erika