Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az Ódryra is jönnek a La Fontaine mesék!

Először mutatkozik be nyilvánosan az SZFE második bábszínházi rendező szakos osztálya. A harmadéves hallgatók a győri Vaskakas Bábszínházban 11 etűdöt állítottak színpadra La Fontaine meséiből. Az előadás február 25-én az Ódry Színpadon is látható lesz.


A Vaskakas Bábszínház művészeinek előadásában tizenegy La Fontaine-történet elevenedik meg a legkülönfélébb bábtechnikákkal a harmadéves SZFE bábrendező hallgatók rendezésében. 

Az SZFE képzésében nagy hangsúlyt fektetnek a társművészetekkel való szoros kapcsolat kialakítására és a báb szerves beilleszkedésére is. Ennek megfelelően egyre több progresszív, újító produkció születik, amelyek nemcsak eszközhasználatukban vagy formájukban törekednek a másságra, de arra is odafigyelnek, hogy ne specifikus gyerek- vagy felnőttelőadások szülessenek, hanem egyaránt szóljanak a különböző korosztályokhoz.  

Jean de La Fontaine meséi a halála óta eltelt több mint három évszázadban mit sem veszítettek népszerűségükből – az egyszerűségükben nagyszerű történetek számos generáció számára szolgálnak szórakoztató okulásul – ezúttal februrá 25-én az Ódry Színpadon.