Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Alszanak a halak? – az RS9 OFF fesztiválon

A független színházi fesztivált október 8. és 11. között rendezi meg az RS9 Színház. A közönség 18 versenyelőadást láthat a négy nap alatt, melyek egyike az Alszanak a halak?, Szilágyi Bálint, az SZFE IV. éves rendező szakos hallgatójának vizsgaelőadása. A monodrámát Prohászka Fanni végzős színészhallgató adja elő.


A májusban meghirdetett fesztiválra július 31-ig 65 érvényes pályamű érkezett. A pályázók közül a színház stábja választotta ki a 18 versenybe került előadást. A prózai előadások mellett három táncszínházi előadást is láthatnak az érdeklődők.

A produkciókat háromtagú zsűri bírálja el, melynek elnöke Szűcs Katalin kritikus, a Criticai Lapok főszerkesztője, tagja Pászt Patrícia műfordító, a Krakkói Magyar Centrum igazgatója és Patrick Mullowney drámaíró. A fesztivál fődíja 200 ezer, a második díj 150 ezer, a harmadik díj 100 ezer. A nézők a megváltott belépőjeggyel szavazhatnak a közönségdíjra, melynek értéke 50 ezer forint. A fesztiválon fellépő társulatok helyezéstől függetlenül fellépési lehetőséget kapnak az RS9 Színház 25. évadában – áll a közleményben.

A fesztivállal az RS9 Színház stábja tavaly elhunyt direktorára, Dobay Dezsőre emlékszik.