Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZFE EHÖK TÁMOGATÁSOK/ÖSZTÖNDÍJAK/PÁLYÁZATOK 2017/2018 I.

Ezúton meghirdetjük a 2017/2018-as tanév I. félévi rendszeres szociális támogatás, rendkívüli szociális támogatás, közéleti és képviseleti ösztöndíj, szakmai pályázat, alaptámogatás pályázatát. A pályázatok leadási határideje Október 10. - Kedd - 23:59:00


NINCS pótlási lehetőség, és új pályázatot sem fogadunk el a határidő lejárta után! Kérlek ezt vegyétek komolyan! A kellő dokumentumok mindegyikét szerezzétek be a határidőig! 

 

(A félév folyamán lesz még lehetőség rendkívüli szociális, szakmai, valamint közéleti-képviseleti ösztöndíj pályázat leadására, de kizárólag a pályázatok kiírása után!!! Ez azt jelenti, hogy a pályázatok befogadása a félév során nem folyamatos. Nem megoldható, hogy egy hirtelen jött szakmai utazáshoz azonnal elbírálja a bizottság a pályázatotokat, és az sem működik, hogy holnapra kellene pénz egy előadáshoz, vagy forgatáshoz. Tudjuk, hogy léteznek rendkívüli helyzetek, de a pályáztatásnak van egy átfutási ideje és ez nem rajtunk múlik.)

 

A rendszeres szociális pályázatokat a NEPTUN rendszeren keresztül kell feltöltenetek. 

A felületen a pályázataitokat 2017-09-25 08:00:00 és 2017-10-10 23:59:59 között adhatjátok le.
Tartsátok be a határidőt, mert a rendszer lezár, és utána már nem tudunk segíteni nektek!!!

 

A gördülékenyebb pályázáshoz készítettünk nektek egy összefoglalót, amely lépésről lépésre bemutatja a NEPTUN-os pályázat folyamatát. A csatolandó dokumentumok listáját és a pályázat részletes kiírását is a csatolmányok között találjátok. 

 

A leadott rendszeres szociális támogatás pályázatod státuszával kapcsolatban, a továbbiakban a NEPTUN rendszeren keresztül kapsz majd információt. Keressetek minket telefonon vagy emailben, ha a rendszerrel kapcsolatban valamilyen fennakadást tapasztaltok, esetleg az útmutató elolvasása után sem világos, hogy hova mit kell feltölteni!

Külföldi állampolgárságú, vagy külföldről igazolható szociális háttérrel rendelkező hallgatók esetében az adott ország pénznemében meghatározott, a helyi adóhatóság által jóváhagyott bruttó éves jövedelemről kérünk igazolást! Fontos, hogy ahol elérhető, ott a helyi adóhatóság  igazolása kell, tehát munkáltatói igazolást nem tudunk elfogadni!!!! Ezenkívül az érthetőség miatt fordítsátok le a beadott dokumentumokat.

 

Az alaptámogatás és rendkívüli szociális támogatás pályázatokat illetve azok igazolásait a Gazdasági Szolgáltatások Osztályán adhatjátok le lezárt, névvel ellátott borítékban. A boríték leadásáról átvételi elismervényt kaptok.  A pályázati űrlapokat a csatolmányban találjátok. 

 

A szakmai pályázatokat valamint a közéleti-képviseleti ösztöndíj pályázatokat a levélben alul linkelt online kérdőíveken keresztül adhatjátok le, a többi pályázat űrlapját ezen levélhez csatoltuk! A szakmai pályázatok csatolmányait szintén a Gazdasági Szolgáltatások Osztályán kell leadni. 

 

 

• Rendkívüli szociális támogatásra

azok jogosultak, akiknek nem általánosan rossz az anyagi helyzete, hanem hirtelen bekövetkezett kár érte őket. Ilyen lehet például az eltartó vagy testvér halála, tűz-, víz kár, iskolában bekövetkezett és rendőrségi papírral igazolható lopás, testvér vagy gyermek születésével járó nagyobb kiadások, hirtelen bekövetkezett baleset, tragédia stb. Vagyis a magas gáz- és vízszámla vagy banki hitel nem ide tartozik. Ha nem vagy benne biztos, hogy a Te eseted ebbe a kategóriába sorolható, hívj, írj igyekszünk segíteni! Fontos, hogy minden ilyen esetben igazolással kell bizonyítanod a helyzetet (anyakönyvi kivonat, baleseti jegyzőkönyv, halotti bizonyítvány, stb.)

 

• szakmai pályázat

ezen a linken tölthető ki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfknJ_wQKFeRY3A6qJHkbgu_U7xCiQarLpZIpgFUG6XFXeX6Q/viewform

 

• közéleti és képviseleti ösztöndíj pályázat

ezen a linken tölthető ki: https://docs.google.com/forms/d/1PIiCHeaZM7J1L3esVbaBcYE_jHos36kdHyO-_QeUn44/viewform

 

• alaptámogatást

az igényelhet, “aki első alkalommal államilag támogatott teljes idejű felsőfokú szakképzésben, alapképzésben, osztatlan képzésben hallgatói jogviszonyt létesítő személy az első bejelentkezése alkalmával – kérelemre – a hallgatói normatíva 50%-ának megfelelő összegű alaptámogatásra jogosult, amennyiben a hallgató a jogszabályban meghatározott sajátos élethelyzetben van, például fogyatékos, halmozottan hátrányos helyzetű, árva, nagycsaládos stb. Az első alkalommal államilag támogatott teljes idejű mesterképzésben hallgatói jogviszonyt létesítő személy az első bejelentkezése alkalmával – kérelemre – a hallgatói normatíva 75%-ának megfelelő összegű alaptámogatásra jogosult, amennyiben a hallgató a jogszabályban meghatározott sajátos élethelyzetben van. például fogyatékos, halmozottan hátrányos helyzetű, árva, nagycsaládos stb.” – Forrás: EMMI Ügyfélszolgálat és hallgatói juttatások rendelete. Az igazolásokat elég egyszer leadni minden pályázathoz, de amennyiben csak alaptámogatást igényelsz, a pályázati űrlap alján levő igazolásokat KÖTELEZŐ leadnod. Ellenkező esetben nincs igazolva, hogy jogosult vagy az alaptámogatásra, így benyújtott igényedet automatikusan elutasítjuk!

 

 

GYIK

 

Sok kérdést kaptunk arra vonatkozóan, hogy melyik papír micsoda. 

Ezekre a kérdésekre az esetek 90%-ban ott van a válasz a pályázati lap alján. De ha szeretnél egy látható mintát, akkor a Debreceni Egyetem igazolásgyűjteményét linkelem most be, ahol megnézhető, hogy kb. hogy néz ki az adott igazolás, amit be kell szerezned: 

http://koli.unideb.hu/Hasznos_informaciok_2013_felsos.pdf, pörgesd végig, jó lesz. Ha további kérdésed van, szólj.

 

Az lenne a kérdésem,hogy úgy is igénytelhetek szoctámot,hogy költségtérítéses lettem?

Nem, szociális támogatást, rendkívüli szociális támogatást és tanulmányi ösztöndíjat csak államilag támogatott képzésre felvett hallgatóknak tudunk adni. 

 

A rendszeres szoctám kiírásában az a mondat, hogy csak lezárt leckekönyvvel rendelkező hallgató igényelhet szoctámot kizárja a gólyákat? 

Nem, a gólyákat nem zárja ki. Gólyák, vagyis tanulmányaikat frissen megkezdők, rendszeres-és rendkívüli szociális támogatást kaphatnak. 

A pályázatokat csatoltuk, belinkeltük, ha kérdésed van, hívj, írj és segítünk!

SZFE alaptámogatás 2017

Rendkívüli szociális támogatás 2017

Rendszeres szociális támogatás

Kérvény kitöltési útmutató