Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Tanévzáró a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A 2021/2022-es tanulmányi évet lezáró eseményen beszédet mondott az intézmény rektora Rátóti Zoltán, valamint dr. Szarka Gábor kancellár. Az elismerések ...


A 2021/2022-es tanulmányi évet lezáró eseményen beszédet mondott az intézmény rektora Rátóti Zoltán, valamint dr. Szarka Gábor kancellár. Az elismerések és szakmai díjak átadása után egy, a tanév eseményeit bemutató fotókiállítást tekinthettek meg az egyetemi polgárok.

Az Urániában tartott rendezvényen Rátóti Zoltán rektor beszédében rámutatott, milyen különleges tanév volt ez számára, hiszen sok esztendő színészi és színházi teendői után ez volt a második szemesztere társosztályvezetőként és az első egyetemi éve rektorként.

A modellváltás kapcsán kiemelte az elmúlt másfél év jelentős infrastrukturális fejlesztéseit, melyeknek köszönhetően egy modern, felszerelt, kényelmes egyetem várja a hallgatókat.

A rektor beszédében hangsúlyozta a társasági élet, valamint a szakmai kapcsolatok fejlődését:

 „Az egyetem nemzetközi kapcsolatai fejlődnek, jelen vagyunk fesztiválokon, színházi találkozókon, számos tanulmányi utat, kulturális eseményt szervezünk.” – fogalmazott.

 Dr. Szarka Gábor kancellár megköszönte a campusokon dolgozó kollégák kitartó és fáradhatatlan munkáját, majd az év során megvalósult belső szervezeti átalakulásokról beszélt. Legfontosabb mozzanataként a közös Rektori- és Kancellári Kabinet létrejöttét nevezte meg, mellyel a szakmai, művészeti, tudományos irányítás és az adminisztratív vezetés jelképesen is egy szervezeti egység alá kerül az együttműködésre épülő koordináció mentén – a kancellár hozzátette, hogy ez a struktúra példátlan a hazai felsőoktatásban.

Az Egyetem vezetői rubinoklevelet adtak át intézményünk egykori hallgatójának, Gyökössy Zsolt rendező úrnak, aki 1952-ben végezett a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán, Nádasdy Kálmán osztályában. Az ünnepelt beszédében kiemelte: „díszdiploma átadása egy gesztus, amely azt jelenti, hogy a lelke, a gondolkodásmódja, a szíve nem változott az iskolának, ilyet csak akkor adnak, ha szeretet is van benne.”

Ezt követően az Egyetem munkatársai a 2021/2022-es tanévben végzett kimagasló szakmai munkájukért rektori-kancellári elismerő okleveleket vehettek át az Urániában:

Koncz Gabriella a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet oktatója
Szabó Csilla a Németh Antal Drámaelméleti Intézet oktatója
Kiss Erika a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet, intézeti titkára
Wachsler Ágnes a Németh Antal Drámaelméleti Intézet, intézeti titkára
Fiedler Katalin az Oktatástámogatási Igazgatóság tanulmányi előadója
Rab Erzsébet a Gazdasági Igazgatóság pénzügyi asszisztense
Koczka László a Campus Igazgatóság videótár vezetője
Őze Ferenc a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet videótechnikus munkatársa
Gódor Richárd a Campus Igazgatóság gondnok munkatársa

Az év során kimagasló munkájáért elismerésben részesült továbbá Szent-Ivány Kinga a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet oktatója (az elismerés később kerül átadásra).

Az Egyetemi Brand és Minőségmenedzsment Igazgatóság fotókiállítást szervezett az év emlékezetes pillanatairól. A válogatott képekből kirajzolódik, emlékezetes, színes és sikeres évet zárhat le a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

A képgalériáért kattintson a képre: