Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Zenés színházi műhely

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Felnőttoktatási Központja 2015 őszén zenés színházi képzést indít.


Zenés színházi műhely

Szakmai vezető: Harangi Mária színházrendező, DLA hallgató

www.mszt.org/letoltes/harangimariacv.doc

Képzés időtartama:összesen 96 óra, 48 elméleti és 48 gyakorlati (egy szemeszter, 12 hét, 8 tanóra/hét, szombat 10-17 h)

Képzés ára: 150.000 Ft+ÁFA/szemeszter, azaz összesen 190.500 Ft/szemeszter

A tandíjat a felvételi beszélgetést követően, a képzés kezdete előtt kell befizetni.

Képzés leírása:

A kurzus a zenés és a prózai színház törvényszerűségeinek különbségét hangsúlyozva  betekintést nyújt a három zenés színházi műfaj – az opera, az operett és a musical – történetébe, dramaturgiai működésébe, színpadi feldolgozásának munkafolyamatába. Közös előadás elemzések, próba- és színházlátogatás kíséretében alkalmanként 4 elméleti és 4 gyakorlati óra keretén belül, meghívott színházi szakemberek és alkotók részvételével  ismerkedhetnek az érdeklődők a zenés színházi működés műhelytitkaival.

A részvétel színjátszó körök vezetői, leendő ügyelők és rendezőasszisztensek, a színházrendezés iránt komolyan érdeklődő laikusok, illetve a zenés színházi műfajokat mélységükben is érteni vágyó érdeklődők számára ajánlott elsősorban. Előny, de nem feltétel a zenében való jártasság.

Témakörök:

–          Műfajtörténet (opera, operett, musical)

–          Zenedramaturgia

–          Kapcsolódó művészeti és színházi szakterületek a látvány és a dramaturgia szolgálatában

Tervezett oktatók: Almási-Tóth András, Böhm György, Galambos Attila, Mira János / Gyarmathy Ágnes / Kentaur, Rományi Nóra / Kovács Yvette / Kárpáti Enikő, Bányai Tamás / Somfai Péter, Tihanyi Ákos, Fejes Kitty, Fincza Erika, Kesselyák Gergely / Cser Ádám / Kocsár Balázs, Gyöngyösi Levente, Bella Máté, Lázár Zsigmond, Dinnyés Dániel

(Az oktatók pontos névsora a konkrét egyeztetés függvényében alakul ki, a fenti körből.)

A kurzus végén a hallgatók igazolást kapnak annak elvégzéséről, mely tartalmazza a tanárok névsorát, valamint a tanórák listáját, melyeket a képzés magában foglalt.

Maximális csoportlétszám:20 fő

A képzés indulásának időpontja: 2015. október második hétvégéje (péntek,szombat)

Felvételi beszélgetés: 2015. szeptember 28. és október 3. között

Jelentkezés:Jelentkezni 2015. szeptember 25-ig lehet a kitöltött és aláírt jelentkezési lap megküldésével az szfe.felnottkepzes@gmail.comemail-címre vagy a 338-47-49-es fax számra vagy a Színház- és Filmművészeti Egyetem címére (1088 Budapest Vas u. 2/C).

További információ:Valkai Andrea, szfe.felnottkepzes@gmail.comemail-címen, illetve hétköznap 8-12 óra között a 06-30/4067402-es telefonszámon.