Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Waskovics Andrea játssza az ’56-os mártírt, Tóth Ilonát a Nemzetiben

Waskovics Andrea (aki nekünk még Kiss Andi) október 25-én Szilágyi Andor Tóth Ilonka című drámájának címszerepében mutatkozik be a Nemzeti Színházban, melyet Vidnyánszky Attila állít színpadra.


Ötödéves színművész hallgatónk A körhintában, Törőcsik Mari egykori legendás szerepében ifj. Vidnyánszky Attila oldalán debütált a Nemzeti Színházban 2015 februárjában. Most az ’56-os szabadságharc mártírjának szerepét ölti magára.

“Debrecenben akkor voltam gimnazista, amikor Vidnyánszky Attila vezette a Csokonai Színházat. Az ő előadásain és az ő színészein nőttem fel. Néha elképzeltem, hogy na majd egyszer… hátha… velük! És most együtt játszom Szűcs Nellivel, Trill Zsolttal, Kristán Attilával. A Körhinta pedig azért is nagy élmény volt, mert egy velem egyidős fiatal lányt alakítottam tele érzelmekkel, vággyal, kitörni akarással, félelmekkel. Mindezt egy hatalmas színpadon. Végig alig megszólalni, de a végén aztán kitörni! A Körhinta Marija is „forradalmár”. Tóth Ilonka másként lesz az…” – részlet abból az interjúból, mely a közelgő premier kapcsán készült a végzős növendékkel.

http://szinhaz.hu/budapest/66910-a-forradalom-szamomra-mindig-is-vonzo-volt-interju-waskovics-andreaval