Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Változatlanul népszerű az SzFE

Az elmúlt évek átlagának megfelelően sokszoros volt a túljelentkezés intézményünkbe – mondta a Hangolóban (KarcFM) a Színház-és Filmművészeti Egyetem kancellárja. Szarka Gábor szerint az elmúlt hónapok lejárató kampánya nem sikerült, több mint 900 fő volt, akik első helyen jelölték meg valamelyik képzésüket a felvételi eljárás keretében, azonban a tényleges jelentkezők száma ettől lényegesen magasabb volt. […]

Az elmúlt évek átlagának megfelelően sokszoros volt a túljelentkezés intézményünkbe – mondta a Hangolóban (KarcFM) a Színház-és Filmművészeti Egyetem kancellárja.

Szarka Gábor szerint az elmúlt hónapok lejárató kampánya nem sikerült, több mint 900 fő volt, akik első helyen jelölték meg valamelyik képzésüket a felvételi eljárás keretében, azonban a tényleges jelentkezők száma ettől lényegesen magasabb volt. Ebből 130 diákot vettek fel, akik ősztől kezdhetik meg tanulmányaikat a Színház-és Filmművészeti Egyetemen.

A legnépszerűbb a színész képzés volt idén is, ahová húszszoros volt a túljelentkezés, erre szakra 14-en jutottak be, de közkedveltek voltak a jelentkezők körében a különböző mozgóképes szakok is.

Új szakok indítása is tervben van, azonban ezek akkreditálása egy hosszabb folyamat, de a jövő évre mindenképpen szeretnék kibővíteni a képzési kínálatot. Az ehhez szükséges munkák már zajlanak.

Minden szakon és évfolyamon elindul a képzés szeptemberben – tette hozzá Szarka Gábor, aki arról is beszélt, hogy 18 főállású oktató távozott az egyetemről, akik távozásukkal hátráltatni akarták a tanítást, de ez nem járt sikerrel, mert a távozók helyett mintegy 30 fő érkezett.

Szarka Gábor szerint a tanévkezdésre minden tervezett fejlesztés elkészül, a tervek szerint 2026-ban pedig már egy helyen, egy új Campuson folyhat az oktatás.

Az interjú teljes terjedelemben az alábbi linken hallgatható meg:

https://karcfm.hu/2021/08/valtozatlanul-nepszeru-az-szfe-hangolo-2021-08-02/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=valtozatlanul-nepszeru-az-szfe-hangolo-2021-08-02

Forrás: www.karcfm.hu