Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Ukrajnából menekült diákok költöztek be az SZFE Vas utcai kollégiumába

A Színház- és Filmművészeti Egyetem fontos feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon Magyarország Kormányának azon erőfeszítéseihez, mely az ukrajnai háború miatt kialakult humanitárius válság megoldását célozza. Ennek keretében az Egyetem felajánlotta a tulajdonában álló, korábban egyetemi kollégiumként működő Vas utcai épületét a hazánkba érkező ukrajnai menekültek elhelyezésére. Ma délben – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve – […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem fontos feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon Magyarország Kormányának azon erőfeszítéseihez, mely az ukrajnai háború miatt kialakult humanitárius válság megoldását célozza. Ennek keretében az Egyetem felajánlotta a tulajdonában álló, korábban egyetemi kollégiumként működő Vas utcai épületét a hazánkba érkező ukrajnai menekültek elhelyezésére.
Ma délben – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve – a háború kitöréséig Ukrajnában tanuló, Harkovból és Kijevből érkező afrikai (ghánai és nigériai) diákokat fogadott be intézményünk, akik egy rövid regisztrációs eljárás után elfoglalhatták a menekültek fogadása céljából felújított szobáikat.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem a humanitárius válság kezeléséhez való hozzájárulás érdekében 60 fő részére ajánlott fel elhelyezési lehetőséget. Az ITM szervezésében érkezett menekült egyetemistáknak immár nyugodt és békés körülmények között van lehetőségük eldönteniük, hogy tovább utaznak hazájukba, vagy maradnak Magyarországon és valamelyik hazai egyetemen próbálják meg folytatni tanulmányaikat.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu