Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Újraindulhat a gyakorlati oktatás

Novák Emil, rektori ügyekben eljáró megbízott rektorhelyettes engedélyezte, hogy 2021. május 10-től kezdődően a gyakorlati foglalkozások és az online formában meg ...


Novák Emil, rektori ügyekben eljáró megbízott rektorhelyettes engedélyezte, hogy 2021. május 10-től kezdődően a gyakorlati foglalkozások és az online formában meg nem szervezhető vizsgák az Egyetem létesítményeiben jelenléti formában valósulhatnak meg. Az elméleti oktatás továbbra is online formában marad.

A jelenléti gyakorlati foglalkozások tekintetében az Egyetem továbbra is fenntartja az alábbi megelőző intézkedéseket:

  1. Továbbra is be kell tartani a pandémia időszakában az otthoni munkavégzésről, az egyetemi épületek látogatásának szabályairól, valamint a jelenléti formában megtartott gyakorlati képzések rendjéről szóló 5/2021. (II.18.) sz. rektori-kancellári közös utasításban foglaltakat.
  2. Valamennyi oktatási helyszín bejáratánál testhőmérséklet mérésre kerül sor a fenti utasításnak megfelelően.
  3. Valamennyi oktatási helyszínen kihelyezésre kerülnek a járványügyi megelőzéshez szükséges eszközök és védekezési anyagok. Kérem, hogy ezeket használják.
  4. Kérem, hogy a portaszolgálatra minden napra, vagy előre egy hétre az intézetvezetők adják le az adott napon jelenléti oktatásban résztvevő oktatók/hallgatók listáját. Az épületekbe történő belépés kizárólag az ott dolgozók, illetve a leadott listákon szereplők számára lehetséges. A belépéskor a jogosultságot minden épület esetében ellenőrizni kell.
  5. Az épületek nyitva tartása a fenti utasítás szerint történik. Kérem az intézetvezetőket, hogy amennyiben ettől eltérő időszakra vonatkozóan járulnak hozzá foglalkozás megtartásához, azt jelezzék az üzemeltetés részére is. E tekintetben a foglalkozásokat időben be kell fejezni, hogy a kijárási tilalom kezdetéig minden hallgató vissza tudjon érni lakóhelyére. A kijárási tilalom időszakára vonatkozó munkáltatói igazolás kiadása gyakorlati oktatásra hivatkozással nem lehetséges.
  6. A rektori-kancellári utasítással összhangban minden épületben kötelező a maszkviselés, a jelenléti foglalkozás alatt is csak akkor vegyék le a résztvevők a maszkot, ha az az adott foglalkozási elemnél elengedhetetlen, és a megelőzés egyéb módon biztosítható.

Az Egyetem felhívja a jelenléti oktatásban résztvevő hallgatók figyelmét, hogy a fertőzés ismert tüneteivel senki ne induljon el a képzésre, és értesítse oktatóját a távolmaradásáról. Az oktatók figyeljenek oda a járványügyi megelőzés szabályaira, és tartassák be azokat. Amennyiben bármelyik hallgatón a fertőzés jeleit észlelik inkább függesszék fel a jelenléti oktatást, ezt jelezzék az intézetvezetőnek, és kérjék a fertőtlenítések elvégzését.

Vigyázzunk egymásra!

Színház- és Filmművészeti Egyetem