Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Tallér Zsófia Bartók-Pásztory díjat kapott

Tallér Zsófia zeneszerző, az SZFE oktatási rektorhelyettese és Várjon Dénes zongoraművész vehette át szerdán a Bartók Béla-Pásztory Ditta-díjat a budapesti Zeneakadémián.

Fekete Gyula zeneszerző, kuratóriumi tag, a Zeneakadémia Zeneszerzés Tanszékének tanszékvezetője, az egyetem rektorhelyettese Tallér Zsófiát méltató laudációjában úgy fogalmazott: „kompromisszumot, megalkuvást, félmegoldást nem ismer. Maximális erőbedobással dolgozik és alkot. [...] Tallér művei érzékenyek, humánusak, szerethetők, ha az igazság érzete kimondat olyat is vele, ami nem szerethető, akkor bátran vállalja azt, hogy ne szeressék és ennek a néha nem-szerethető szerepnek minden következményét. Következetes motivikus munka, tisztakezűség a harmóniák kezelésében, kimeríthetetlen fantázia a dallamvilágban, a zenei karakterek világos megjelenítése jellemzi Tallér munkáit.” - írja az MTI

Gratulálunk!


A díjátadáskor Tallér Zsófia String Quartet part I. "… a csillagok a tengerárba…" című szerzeménye hangzott el, mely itt hallgatható meg: 

https://soundcloud.com/zsofiataller/string-quartet-part-i-a-csillagok-a-tengerarba

A fidelio.hu írása a díjátadóról:

http://fidelio.hu/klasszikus/2016/03/30/ok_kaptak_iden_a_bartok-pasztory_dijat/