Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SzínMűVeletek – avagy színházi nevelés az Ódryn

Az Ódry Színpad kínálata új programmal bővül az SZFE150 rendezvénysorozat alkalmából a drámainstruktor osztály szervezésében. A cél a hagyományos színházi élmény pedagógiai szándékkal való gazdagítása. A programban öt előadás vesz részt. A foglalkozás sorozat bemutatására március 24-én kedden, 17,30 órától kerül sor a Várkonyi teremben.


Az idei tanévben indult drámainstruktor képzés fókuszában a színházi nevelés, a dráma- és színházpedagógia, a színházi szervezés és művészetközvetítés elsajátítása áll. Ennek eredményeként a jövőben egyre több SZFE produkcióhoz társul előkészítő és/vagy feldolgozó foglalkozás, amely lehetőséget ad különböző korosztályok számára az előadások által felvetett kérdések mélyebb megértésére, illetve továbbgondolására.

2015 áprilistól a Nincstelenek, A bunda, A brémai muzsikusok és a Homokember című előadásokhoz kapcsolódó foglalkozásokkal mutatkoznak be az első éves drámainstruktorok. Céljuk a hagyományos színházi élmény pedagógiai szándékkal való gazdagítása.

Március 24-én kedden a program bemutatkozó eseményén a diákok előadásában kb. 1 órában az alábbi témák kerülnek terítékre:

A drámainstruktor                                        

A színházi nevelés                         

Az öt projekt bemutatása          

Jövőbeli tervek

A program az NKA támogatásával valósul meg.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a bemutatkozó eseményen, később pedig a foglalkozásokon. További részletek hamarosan a www.odryszinpad.hu oldalon.