Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZERELEM GENGSZTER – FILMVETÍTÉS ÉS BESZÉLGETÉS

Időpont: 2020. március 9. hétfő, 19-22 óra Helyszín: Vetítő (Szentkirályi u. 32/a) A KineDok keretében március 9-én, hétfőn a horvát rendező Nebojša Slijepčević Szerelem gengszter (Gangster of Love, 2013) című filmjét vetítjük le. A nyolcvanperces film a házasság kérdését járja körbe a XXI. században. Manapság Európában a házasság intézménye gyengébb, mint valaha. Senki sem házasodik […]

Időpont: 2020. március 9. hétfő, 19-22 óra

Helyszín: Vetítő (Szentkirályi u. 32/a)

A KineDok keretében március 9-én, hétfőn a horvát rendező Nebojša Slijepčević Szerelem gengszter (Gangster of Love, 2013) című filmjét vetítjük le. A nyolcvanperces film a házasság kérdését járja körbe a XXI. században. Manapság Európában a házasság intézménye gyengébb, mint valaha. Senki sem házasodik azzal a szándékkal, hogy elváljon, ennek ellenére a legtöbb házasság sokkal hamarabb véget ér, mint a holtodiglan, holtomiglan. Ez két dolgot jelenthet, helytelenek az elvárásaink a házassággal kapcsolatban, vagy a házasság maga nem hordoz új értékeket. Legtöbbünk számára egyszerűen nem működik a házasság. Az emberek mégis házasságot akarnak kötni. Valószínűleg azért, mert nem találtunk ki még ennél jobbat eddig – olvasható film ajánlójában.

A filmvetítés után beszélgetünk a rendezővel.

Nebojša Slijepčević horvát rendező, forgatókönyvíró, vágó. Számos kreatív dokumentumfilmet rendezett, melyeket többször díjaztak nemzetközi fesztiválokon, köztük megnyerte a Prix Europa-díjat is. Első egész estés dokumentumfilmje, a Gangster of Love, a kanadai Hot Docs-on debütált, majd Karlovy Varyban vetítették. Horvátországban az egyik legnagyobb jegyeladást hozó mozifilm volt. Slijepcevic a zágrábi Dokumentumfilm Iskolában tanít.

A vetítés a KineDok keretében valósul meg az SZFE TDK műhelyében.

Kinedok:
A KineDok egy teljesen új típusú nemzetközi közösség, egy egyedi filmklub és alternatív filmterjesztői platform, amely kapcsolatot teremt a kreatív dokumentumfilmek készítői és nézői között.

A program ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel.

Szerelem_gengszter