Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Rezonanciák Filmfesztivál a Pázmányon Rajk Lászlóval és Stőhr Lóránttal

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia Tanszéke a kulturális mediáció specializáció beindítása alkalmából 2016. június 1. és 3. között fesztivált szervez a frankofón filmművészetről a Budapesti Francia Intézet, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem együttműködésével.


A június 1-én 18.30–19.30-ig tartandó fesztiválmegnyitón beszédet mond őexcellenciája Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete, valamint Szabó István Oscar-díjas filmrendező.

Június 2–3-án neves francia és magyar szakemberek (kutatók, egyetemi oktatók) szólalnak fel, többek között a Színház- és Filmművészeti egyetem két tanára: Rajk László, aki a Saul fia új filmnyelvéről és Stőhr Lóránt, aki a 2000 utáni magyar filmekben megjelenő új tendenciákról tart előadást. Mesterkurzust tart Tonino Benacquista (francia regény- és forgatókönyvíró), Alain Fleischer (a Le Fresnoy művészeti iskola alapítója), Mahmoud Ben Mahmoud (tunéziai filmrendező). Ezen kívül sor kerülfilmvetítésekre is a meghívott művészek emblematikus filmjeiből készült válogatás alapján, a francia-magyar kulturális diplomácia képviselőinek támogatásával és részvételével és bemutatásra kerül egy újonnan létrehozott francia-magyar internetes platform.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/551476605024826/

A részletes program a mellékletben.