Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Rektor-jelölti vita

November 26-án, kedden az Ódry Színpadon egyetemünk két rektor-jelöltje, Upor László, jelenlegi rektorhelyettes és Bagossy László, a Színházi Intézet vezetője, Bárdos András vezetésével rektori vitát tartott. A jelöltek ismertették pályázatukat, majd tíz témakörben fejtették ki véleményüket, elképzeléseiket, terveiket. A vitán az egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói vehettek részt, akik kérdezhettek is a jelöltektől. A szenátus […]

November 26-án, kedden az Ódry Színpadon egyetemünk két rektor-jelöltje, Upor László, jelenlegi rektorhelyettes és Bagossy László, a Színházi Intézet vezetője, Bárdos András vezetésével rektori vitát tartott.

A jelöltek ismertették pályázatukat, majd tíz témakörben fejtették ki véleményüket, elképzeléseiket, terveiket.
A vitán az egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói vehettek részt, akik kérdezhettek is a jelöltektől.
A szenátus november 29-én, pénteken dönt arról, hogy kit jelöl a rektori pozícióra.

Upor László először matematikusként, majd dramaturgként diplomázott, azóta több mint 50 drámát fordított magyarra. Harminc éve tanít egyetemünkön, 2017 óta oktatási rektorhelyettesként dolgozik az intézmény vezetésében, tavasz óta a rektori feladatokat is ellátja a rektori pályázat lezárultáig. 2007-ben doktorált, 2017-ben habilitált a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Upor László pályázata >>>

Bagossy László, Jászai Mari-díjas rendező, dolgozott Szolnokon, Nyíregyházán, Kecskeméten, Tatabányán, Egerben, Pécsett, Szegeden, Budapesten, Stuttgartban és Vilniusban. Vendégoktató volt több hazai egyetemen is. 2011-ben színművész, 2016-ban színházrendező osztályt indított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol tavaly óta a Színházművészeti Intézet vezetője is. 2015-ben szerzett doktori címet.

Bagossy László pályázata >>>

Fotók: Szokodi Bea, Fülöp Dániel Mátyás