Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Pályázat egyetemistáknak az egységes európai piacról

Külügyminisztérium egyetemista fiatalok pályaműveit várja az egységes európai piac létrejöttének 20. évfordulójára megvalósuló rendezvények első állomásaként. A pályázók – magyar vagy angol nyelven írt – esszéiket 2012. szeptember 15-ig nyújthatják be. A nyertes négyhetes külügyminisztériumi gyakornoki lehetőséget kap, amelynek ideje alatt Győri Enikő államtitkár kíséretének tagjaként részt vehet az Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésén.


2012 végén az egységes európai piac létrejöttének 20. évfordulóját ünnepeljük. 1993. január 1-jén eltűntek az áruk, a szolgáltatások, a személyek és a tőke mozgásának korlátai az Európai Unióban és létrejött az egységes piac. Az azóta eltelt 20 évben az unióban közel 2,8 millió új munkahely létesült. A belső piac napjainkban is nagyban hozzájárul a versenyképes Európai Unió megteremtéséhez.

Az egységes piac 20. évfordulójára a Külügyminisztérium pályázatot hirdet magyarországi felsőoktatási intézményekben tanuló egyetemistáknak.

Pályázni angol vagy magyar nyelven írt pályaművekkel lehet, 2012. szeptember 15-ig.

A legjobb pályaműveket benyújtó egyetemisták meghívást kapnak a Külügyminisztérium és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének közös, az „Egységes Piaci Hét” keretében megvalósuló hivatalos rendezvényére.

A pályázat nyertese négyhetes külügyminisztériumi gyakorlatra kap lehetőséget, és egy alkalommal, Győri Enikő államtitkár kíséretének tagjaként részt vehet az Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésén.

A részletes magyar és angol nyelvű pályázati felhívás itt érhető el.

(Külügyminisztérium)