Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Pályakezdő filmesek a rangos Premiers Plans filmfesztiválon

Kölcsey Levente és Szentpéteri Áron kerül fókuszba a fesztiválon, ahol Almodóvar és Mundruczó a díszvendég.


(mti)  A január 12. és 21. között a franciaországi Angers-ban 30. születésnapját ünneplő nagy presztízsű Premiers Plans filmfesztivál Mundruczó Kornél hat filmjét tűzi műsorra, köztük a Locarnóban 2002-ben díjazott Szép napokat, a Deltát és a cannes-i díjas Fehér Istent is. A világszerte elismert magyar rendező eddigi életműve egyben először lesz látható Franciaországban. Mundruczó Kornél díszvendégként vesz részt a mustrán, amelynek fő célkitűzése az európai mozi új tehetségeinek felfedezése.
zabigyerek_kolcseylevente

A pénteken kezdődött fesztiválon három magyar pályakezdő filmes, Kölcsey Levente Zabigyerek, Szentpéteri Áron Láthatatlanul és Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című alkotásai versenyeznek.
Kölcsey Levente Zabigyerek című diplomafilmje a rövidfilmek között indul. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2016-ban végzett pályakezdő jelenleg Közöny címmel készülő első mozifilmjén dolgozik a Filmalap Inkubátor Programjában.
Szentpéteri Áron rendezése, a cannes-i filmfesztiválon debütált Láthatatlanul a vizsgafilmek között, Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című munkája az animációs filmek versenyében indul, utóbbi világpremierje a Berlinalén volt tavaly februárban.

Friss interjú Kölcsey Leventével: http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/kolcsey-levente-zabigyerek-premiers-plans-angers.html