Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Nagy érdeklődés mellett mutatta be az ARRI kameragyártó cég a legújabb termékét az SZFE Alumni találkozóján.

A Színház-és Filmművészeti Egyetem Alumni közössége június 15-én pénteken tartotta második találkozóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A nagyszabású rendezvényen az ARRI bemutatta legújabb fejlesztésű ALEXA 35 kameráját és lehetőség volt személyesen elbeszélgetni a ARRI Rental képviselőivel. A résztvevőket az egyetem nevében Csáky Attila, a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet intézetvezető-helyettese üdvözölte. Köszöntőjében elmondta, hogy a nemzetközi […]

A Színház-és Filmművészeti Egyetem Alumni közössége június 15-én pénteken tartotta második találkozóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A nagyszabású rendezvényen az ARRI bemutatta legújabb fejlesztésű ALEXA 35 kameráját és lehetőség volt személyesen elbeszélgetni a ARRI Rental képviselőivel.

A résztvevőket az egyetem nevében Csáky Attila, a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet intézetvezető-helyettese üdvözölte. Köszöntőjében elmondta, hogy a nemzetközi produkcióknak köszönhetően, Magyarországon a gyártási költségek a tavalyi évben meghaladták a 200 milliárd forintot a filmiparban. Ezzel hazánk az európai filmgyártás élvonalába került, kiemelten fontos tehát, hogy hallgatóink végzett szakemberként az elméleti tudás mellett, naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a legújabb technikákkal kapcsolatban és így könnyebben tudjanak bekapcsolódni a gyártási folyamatokba. Ebben a törekvésünkben kulcsfontosságú partnerünk az ARRI, ezért örülünk különösen, hogy a legújabb fejlesztésű kamerájuk első magyarországi bemutatójának a Színház- és Filmművészeti Egyetem adhat otthont.

Marc Shipman-Mueller az ARRI vezető termékmenedzsere mutatta be az ALEXA 4K Super 35 kamera jellemző tulajdonságait és forgatási gyakorlaton alapuló újításait. Az új alapgép, új testre szabott kiegészítőket is kapott, amelyek kibővítik a kamera képességeit és tetszőlegesen variálhatók a terepmunkát segítő kicsi és könnyű összeállítástól, a stúdió felvételekre alkalmas teljeskörű gyári konfigurációig. Az érdeklődők mindkét típust megtekinthették és kipróbálhatták a délután folyamán.

Marc Shipman-Mueller az ALEXA 35 kamerát mutatja be a stúdió felvételekre alkalmas kiegészítőkkel

Kotsis Gergely dokumentumfilm-rendező művész MA-s hallgatónk az ALEXA 35 könnyített változatát vizsgálja

A bemutatón jelen volt Clemens Danzer, az ARRI Nemzetközi Értékesítési Igazgatója, az ARRI Rental Budapest vezetője is, aki májusban a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjátadón ajánlotta föl egy privát beszélgetésben az est egyik győztes operatőrének, egyetemünk hallgatójának ifj. Hámory Csabának, hogy soron következő munkájához az ARRI kameráját használhatja.

Ifj. Hámory Csaba és Clemens Danzer

Köszönjük a Színház- és Filmművészeti Egyetem technikusainak és az Uránia Nemzeti Filmszínház szakembereinek, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárultak az összejövetel sikeréhez!