Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Movilfestawards – film- és fotófesztivál mobil applikációkkal

A Movilfestawards a mobil eszközökkel készült filmek nemzetközi felülete. Egy filmfesztivál, amely minden eddiginél szélesebb körök számára nyújt lehetőséget mobil eszközökkel készült filmek pályázására. Annak népszerűsítésén dolgozunk, hogy az új generáció egyenlő lehetőségeket kapjon egy új, szabadabb filmművészeti területen, a ma egyre népszerűbb digitális kifejezési formában. A mobiltelefonok elterjedésével bárkiből lehet rendező, forgatókönyvíró vagy színész. Miami, Tenerife és Ibiza után, Budapesten most Te is nevezhetsz mobillal készült filmeddel!


Film kategóriák
A 2014-ES MFA HIVATALOS SZABÁLYZATA
2014-ben a nemzetközi mobil-film és innovációs fesztivál olyan filmeket vagy fotókat vár nevezésre, amelyek mobil eszközök segítségével készültek. Az alkotások elbírálása során a fő szempont a kreativitás és a mobil eszköz művészi kihasználásának képessége. A kategória kiválasztása után kérjük a szabályzat alapos átolvasását.

KATEGÓRIÁK

Movilfestawards
Általános film szekció több műfajjal (vígjáték, dráma, horror, sci-fi stb.) A legjobb képviselheti a Movilfestawards-ot világszerte.

Movilive
Dokumentarista formátum. Híradás, riport, tényfeltárás vagy akár áldokumentum, fikciós cselekmény.

Movilfestexperimental
Formabontó audiovizuális nyelvezet, elbeszélő mozi. Források szabad használata. Az érzések esztétikus, művészi kifejezésére.
 

SZABÁLYOK
A nevezett filmeket mobil eszköz (mobiltelefon, tablet, vagy webkamera) használatával kell rögzíteni
A filmek nevezési határideje 2014. november 1.
A nevezés ingyenes
A filmek hossza 1 és 8 perc között lehet
Nem kötelező, de ajánlott a filmeket, amelyek nem angol nyelven készülnek, angol felirattal ellátni
A filmeket szerkeszteni a felvételre használt mobil eszköz külső egységével lehet (számítógépre csatlakoztatva), olyan programokkal mint például a Final Cut, Adobe Premier és így tovább
Külső mikrofon, széles látószögű lencse, vaku, állvány, stb. használata megengedett
Egy személy több filmmel is nevezhet, kitöltve az egyes filmekhez tartozó regisztrációs oldalakat. Minden film független alkotásként, köztük való bármilyen folytatólagos kapcsolat nélkül kerül értékelésre
A fesztiválra a filmeket a Fesztivál Bizottság választja ki. A bekerült filmek készítőit emailben értesítjük erről
A filmek bemutatásra kerülnek a weboldalon feltüntetett helyi fesztiválokon, és a rendezvény honlapján. A vezetőség a honlapon és a hivatalos társasági média oldalakon keresztül ad tájékoztatást az aktuális fesztiválokról és helyszínekről. 2014-ben Budapesten, Magyarországon kerül megrendezésre
 

FONTOS
Nem fogadunk el olyan filmeket, amelyek teljesen, vagy részben nemek, párok, állatok felé irányuló erőszakra, homofóbiára, rasszizmusra ösztönöznek, kivéve, ha az erőszakos képek vége után saját riport számol be az eseményről.
Nem fogadjuk el azokat a filmeket, amelyek cselekményükben, általános gondolatmenetükben sérelmezők, lealacsonyítóak, megalázóak, vagy közvetlenül támadnak szexuális orientáció, származás, nemezetiség vallás miatt, vagy politikai eszmékről szólnak.
A film feltöltésével hozzájárulsz annak a MovilFestAwards rendezvényein, Facebook oldalán, elektromos és nyomtatott médiában való nyilvános vagy zártkörű megjelenítéséhez.
A film bemutatása nem jár anyagi, vagy egyéb juttatással. A film készítője kizárólagosan felelős filmjéért, felelősséget vállal a filmmel kapcsolatos minden jogért (képek, felvételek, zenék), harmadik felet nem jogosult megbízni bárminemű díjazási igénnyel a fesztivállal kapcsolatban.

HQ Europe Office Movilfestawards
1077 Budapest, Wesselényi u. 2. III/1
Telefonszám +36 70 510 10 60
Skype: Movilfestawards
http://movilfestawards.com