Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Molvay Norbert lett a legjobb rendező a 3. Blue Danube Filmfesztiválon

Átadták a 3. Blue Danube Filmfesztivál díjait Budapesten. A vetítések november 21. és 24. között zajlottak a Lurdy Moziban. A legjobb rendezés díját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett Molvay Norbert kapta a Jövő szerdán című filmjéért: a sokszor feldolgozott drámai szituációt dokumentarista közvetlenséggel feldolgozó film pontosan rajzolja meg egy nehéz döntés és a mögötte […]

Átadták a 3. Blue Danube Filmfesztivál díjait Budapesten. A vetítések november 21. és 24. között zajlottak a Lurdy Moziban.

A legjobb rendezés díját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett Molvay Norbert kapta a Jövő szerdán című filmjéért: a sokszor feldolgozott drámai szituációt dokumentarista közvetlenséggel feldolgozó film pontosan rajzolja meg egy nehéz döntés és a mögötte meghúzódó trauma lélekrajzát. A sallangmentes fogalmazásmód, a hosszúbeállításos technika szinte észrevétlen alkalmazása mindennapivá teszi az elfogadhatatlant és felfoghatatlant – és éppen ezzel szembesít annak nyomasztó súlyával.

A film világpremierje a Montréali World Film Festivalon volt, majd az idei Friss Hús Fesztiválon elnyerte a fődíjat.