Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Már lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre

Áprilisban ismét megrendezik Magyarország legrégebbi operatőr versenyét, melynek során kiosztják a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjakat. Az eseményre 2022. március 21-ig nevezhetnek a filmek alkotói és gyártói. A Novák Emil által 2004-ben alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték el a magyar operatőr iskola két legendás alkotójáról. A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar […]

Áprilisban ismét megrendezik Magyarország legrégebbi operatőr versenyét, melynek során kiosztják a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjakat. Az eseményre 2022. március 21-ig nevezhetnek a filmek alkotói és gyártói.

A Novák Emil által 2004-ben alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték el a magyar operatőr iskola két legendás alkotójáról. A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira. Az indulása óta minden évben hagyományos díjátadó keretében választják ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai operatőröket. Az elmúlt tizennyolc esztendő során olyan elismert művészek támogatták ezt a missziót, mint Illés György, Kovács László, Zsigmond Vilmos és Koltai Lajos.

Az idei versenyre a tavalyi évben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói nevezhetnek. A szervezők az alábbi kategóriákban 2022. március 21-ig várják a jelentkezéseket:

1. Diákfilm
2. Dokumentumfilm
3. Kisjátékfilm
4. TV film
5. Játékfilm
6. Természetfilm

A Diákfilm kategória versenyzőinek idén is lehetősége lesz elnyerni Magyarország legértékesebb diákfilm díját, a Sparks Kft.-Panavision filmes kameracsomag különdíját, amit 2005-ben maga Zsigmond Vilmos alapított és támogatott élete végéig.

A rendezvény főtámogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia, az ARRI Rental Budapest és a Sparks Kft., az esemény technikai támogatói pedig a Schwindl Kft. és a Two Men’s Show Lighting.

A nevezéseket a rendezvény megújult weboldalán lehet benyújtani.

Fotó: Egly Viktor