Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Magyar filmek Karlovy Varyban

Július 4-12. között kerül megrendezésre régiónk legnagyobb A-kategóriás fesztiválja, melynek programjában három magyar film is versenyez. A résztvevő filmek mindegyikét volt SZFE-hallgató rendezte, s a filmek stábjtagjai között is sok egyetemista szakembert találunk.


A versenyprogramban kapott helyett Pálfi György Szabadesés c. filmje. Az immáron legendás Simó-osztályban végzett rendező jelenleg egyetemünkön tanít, akárcsak filmjének főszereplői, Molnár Piroska és Hegedűs D. Géza. A film, mely most Csehországban a Kristály Glóbuszért indul, szeptembertől a magyar mozik műsorán is látható lesz.
Zomborácz Virág Utóélet című filmje a Nyugattól Keletre szekcióban mutatkozik be, agol elsősorban kelet-európai első- és másodikfilmesek alkotásai versenyeznek. Zomborácz Virág 2004 és 2009 között volt az SZFE hallgatója filmdramaturg szakon Földényi F. László osztályában – abban az osztályban, ahonnan azóta többen filmrendezőként dolgoznak, osztálytársa volt például Bodzsár Márk vagy Szőts Petra.  Az Utóélet lesz a szekció nyitófilmje.  
Az Enyedi Ildikó vezette filmrendező osztályban 2011-ben végzett Reisz Gábor, kinek diplomafilmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan ugyancsak a Nyugattól Keletre szekcióban debütál majd. A film az SZFE és a Proton Cinema gyártásában készült, és érdekessége, hogy a főszereplő is egy filmrendező szakos hallgató, Ferenczik Áron.
Közép- és Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás seregszemléjét július 4-től július 12-ig rendezik a világhírű nyugat-csehországi fürdővárosban. A kilencnapos filmszemlén összesen több mint 200 filmet láthatnak majd az érdeklődők.