Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Magyar animáció 100 – konferencia és kiállítás

Február 10-én az MMA szervezésében konferenciával és kiállítással emlékeznek a magyar filmgyártás egyik legszínesebb fejezetére a Pesti Vigadóban. Egyetemünk rektora Az animáció színpadi alkalmazásai címmel tart előadást. A program nyilvános, a részvétel regisztrációhoz kötött.


A MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 az első amatőr trükkfilmkísérletektől a videómegosztókon nézőcsúcsokat döntögető kortárs animációs kisfilmekig mutatja be ennek a sokféle és változatos animációsfilmes történetnek a legfontosabb állomásait, máig kiemelkedő filmjeit, a technika fejlődését és a filmek mögött álló alkotókat.

A kiállítás magyar–angol nyelvű. A képekkel gazdagon illusztrált szöveges tárlatot klasszikus és kortárs magyar animációsfilmekből összeállított vetítési program kíséri a Vigadó kiállítóterében berendezett vetítőteremben. Az eredeti bábok és a rajzfilmekből vett eredeti képek révén a látogatók betekinthetnek az animációs film készítésének kulisszatitkaiba is. A kiállítás a  Pesti Vigadóban 2015. február 11-étől március 1-jéig látogatható.

A kapcsolódó konferencián előad többek között Jankovics Marcell, Fülöp József, Rófusz Ferenc és M. Tóth Géza. A  program a csatolt dokumentumban található. Jelentkezni a szervezes@mma.hu címen lehet február 5-ig.