Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Lipcsében mutatkozott be a Mélyvízben

A jelenleg is zajló neves lipcsei dokumentumfilm fesztiválon van a nemzetközi premierje a Mélyvízben c. vizsgafilmnek, amelyet Fekete Tamás harmadéves hallgatónk rendezett.


A Dok Leipzig a világ egyik legrégebbi dokumentumfilmes seregszemléje, és Európa egyik kiemelkedő ilyen jellegű fesztiválja, amelyre bekerülni önmagában hatalmas sikernek számít. Itt a tematikus "Kids DOK" programban kapott helyet a Mélyvízben, amelyen belül az "Igazi férfi" nevű blokkban két holland és egy német rövid doku társaságában vetítik október 27-én és 31-én.

A Mélyvízben főhőse egy 12 éves úszó, aki egészségügyi okokból kénytelen abbahagyni szeretett sportjának űzését. A Mélyvízben az újrakezdésről és egy anya-fiú kapcsolatról szól. 

A Miklauzic Bence és Salamon András osztályában tanuló Fekete Tamás még elsőévesként készítette 22 perces alkotását, amikor évfolyama dokumentumfilmekkel vizsgázott (ekkor készült Kis Hajni már sok fesztiválon díjazott 2.em c. filmje is). A film teljes stábja a 6×6-os évfolyamból került ki: Nyoszoli Ákos volt az operatőr, Rudas Mariann a vágó, Pongor András a hangmérnök, Kertész Zsanett a dramaturg és Csánki Kata a gyártásvezető.

A filmet a 2014-es Filmhéten már láthatták idehaza a nézők.