Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kis Hajni filmje a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

A fesztivál kisfilmes szekciójában versenyez a 2. em c. alkotás, film-és TV rendező szakos hallgatónk filmje. A BIDF a műfaj legfrissebb válogatását hozza el szeptember 24-28. között.


A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország első rangos nemzetközi versenye és fóruma, ahol a világ minden részéről érkező dokumentumfilmek tematikai vagy hosszbeli megkötés nélkül szerepelnek és mérettetnek meg. A fesztivál első alkalommal 2014. szeptember 24-28 között kerül megrendezésre Budapesten a Corvin moziban. A világ legfontosabb dokumentumfilm fesztiváljainak mintáját követve, velük, valamint európai kulturális intézetekkel együttműködve elhozzuk Magyarországra a műfaj legjobb és legfrissebb válogatását.

Sós Ágnes, nemzetközi szinten elismert dokumentumfilm rendező és Balogh Rita kreatív producer kezdtek bele a BIDF megrendezésébe.

A szervezők szerint a dokumentumfilm ma a legdinamikusabb fejlődő filmes műfaj: virágzásnak indult, folyamatosan változik, alakul, létrehozva újabb és újabb alműfajokat, feszegetve a formai és tartalmi határokat – akárcsak a fikciós filmek a hatvanas években, az Új Hullám korában.

Kis Hajni filmje egy idősek otthona mindennapjaiba enged betekintést, ahol megismerünk egy férfi ápolót, aki mindent megtesz, hogy felvidítsa a második emelet lakóit. Vágója Ördög Zsófia, operatőre Gyuricza Mátyás. A film szeptember 25-26 és 28-án lesz látható.