Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Két SZFE-s film a szombaton kezdődő BIDF versenyprogramjában

Szeptember 24-e és október 2-a között immár 3. alkalommal rendezik meg a Budapest International Documentary Festivalt (BIDF), melynek versenyprogramjába két SZFE-s filmet is beválogattak. Meggyes Kriszta Azok és Molvay Norbert Ha nem segít a Mindenható című filmje szerepel a rövidfilm kategória versenyében.


A Menekült szekcióban vetítik több jelenlegi és volt tanárunk alkotását, így Kékesi Attila A forradalom arcai, Almási Tamás Valahol otthon lenni, Papp Gábor Zsigmond Menekülő egyetem és Kelet-nyugati átjáró, Forgách Péter Dunai Exodus valamint Ferenczi Gábor Kitoloncolás című alkotását.

Külön blokkban tekintetőek meg a DocNomads képzésben készült művek (tanárok: Almási Tamás és Kékesi Attila)

Pulzus  – (Robin Petré),

Garázs variáció – Alyx Ayn Arumpac

A nap színe  – Tanya Haurylchyk

Super 98 – Rommert Schrijver

A burgonyák néha olyanok, mint a gyerekek  – Matteo Gariglio

Blaha Lujza tér – Antonin Blanc

Helló tenger! – Maria Grazia Goya

Valamint a most II. éves film- és televízió rendező osztály (tanárok: Szász János és Janisch Attila) három hallgatójának – Szeleczki Rozália Nárcisz és krumpli, Gyimesi Anna Royal Son és Nagy Lili Kőröshegyi boszorkányok című – dokumentumfilmje.

A BIDF egyik fő helyszíne idén az SZFE Ódry Színpada, ahol nyolc napon át napi öt filmet tekinthetnek meg az érdeklődők. Emellett szeptember 24-én az Ódry Színpad ad helyet az ünnepélyes fesztiválnyitónak is. A 19 órakor kezdődő eseményen A színpadon a Princess Shaw című filmet vetítik, melyen jelen lesz a film főszereplője, Samantha Montgomery is.

A zsűri tagjai között kapott helyet Hegedűs D. Géza az SZFE rektorhelyettese és Dér Asia volt DocNomads-os hallgatónk.