Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Karácsonyi üdvözlet

Novák Emil rektori ügyekben eljáró megbízott általános rektorhelyettes úr ünnepi köszöntője. Sok szeretettel köszöntöm a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, oktatóit és munkatársait. Nehéz az év legmeghittebb ünnepét egyféle érzéshez kötni, hiszen Jézus Krisztus születésének, a békesség, a család és az otthon ünnepe egyben. Ezért szeretném, hogy megálljunk egy pillanatra és a karácsony szellemében közösen […]

Novák Emil rektori ügyekben eljáró megbízott általános rektorhelyettes úr ünnepi köszöntője.

Sok szeretettel köszöntöm a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, oktatóit és munkatársait.

Nehéz az év legmeghittebb ünnepét egyféle érzéshez kötni, hiszen Jézus Krisztus születésének, a békesség, a család és az otthon ünnepe egyben. Ezért szeretném, hogy megálljunk egy pillanatra és a karácsony szellemében közösen vegyünk egy nagy levegőt az évvégi rohanás közepette.

A koronavírus-világjárvány az idei évet is beárnyékolta. Egyetemünkkel azonban több meghatározó dolog történt, így ezeknek hála, nemcsak a világjárvány okozta nehézségek fognak eszünkbe jutni, amikor majd visszagondolunk erre az évre.

Februári köszöntőmben jeleztem, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése és munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy megújult körülmények között, a lehető legszínvonalasabb eszközökkel indulhasson el a 2020/2021-es tanév második fele. Az Egyetem munkatársainak odaadó munkájának hála sikerült kialakítanunk egy, a korunk igényeihez igazodó könyvtárat és olvasói teret a Vas utca 2/d épület földszintjén, illetve Egyetemünk Filmarchívuma is megfelelőképpen rendszerezve lett. Ezek mellett átadásra került a hallgatóság számára az Uránia felújított alagsora is, ahol diákklubot, próbatermeket, vetítőket és játszóhelyeket alakítottunk ki. A Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik legikonikusabb épületének nagyszínpada is átalakításra került, illetve olyan színháztechnikai eszközöket szereltünk be, melyek megfelelnek a kor elvárásainak. Az épületek folyamatos fejlesztése mellett a filmes eszközparkunk is gyarapodni tudott. Idén a XXI. századi digitális kamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszközök érkeztek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe elsősorban a német ARRI GmbH filmipari eszközöket gyártó cég jóvoltából. Hallgatóink idei vizsgamunkáikat már ezen eszközök segítségével tudják elkészíteni.

Intézményünk házon belüli élete is rendeződni tudott. Az új rektori pályázat kiírásán felül két rendkívül fontos testület is megalakult az év során, melyek biztosítani tudják Egyetemünk autonómiáját: június végén megalakult intézményünk új Szenátusa, októberben pedig Hallgatói Önkormányzata.

Ismét egy eseménydús évet hagyunk magunk mögött, és tudom, hogy 2022. január elsejével egy szintén történésekkel teli időszak fogja kezdetét venni. Így azt kívánom minden hallgatónknak, oktatónknak és munkatársunknak, hogy élvezzék ki a karácsony pillanatait a rég nem látott családtagokkal, illetve barátokkal egyaránt.

Áldott és Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok Önöknek!

Novák Emil
rektori ügyekben eljáró megbízott általános rektorhelyettes