Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kancellári tájékoztató

Tisztelt Egyetemi Polgárok! Az SZFE egyetemi adminisztrációjának vezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a modellváltás másfél évvel ezelőtt megkezdett átalakítási folyamata az SZFE új rektorának kinevezésével, majd a rektori feladatok átadás-átvételének végrehajtásával lezárult. Az Egyetem megújult infrastrukturális, adminisztratív, jogi és gazdálkodási keretrendszere szilárd alapot biztosít az SZFE öt évre kinevezett új rektora […]

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Az SZFE egyetemi adminisztrációjának vezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a modellváltás másfél évvel ezelőtt megkezdett átalakítási folyamata az SZFE új rektorának kinevezésével, majd a rektori feladatok átadás-átvételének végrehajtásával lezárult. Az Egyetem megújult infrastrukturális, adminisztratív, jogi és gazdálkodási keretrendszere szilárd alapot biztosít az SZFE öt évre kinevezett új rektora számára, hogy eredményesen megvalósíthassa a Szenátus előtt bemutatott vezetői pályázatában foglalt szakmai programját.

A 2020 végén megkezdett megújulási folyamat az egyetemi polgárság közös erőfeszítéseinek köszönhetően rendkívül sikeresnek bizonyult: az intézmény szervezeti működése hatékony, gazdálkodása és pénzügyi helyzete stabil, az SZFE újjáalakult Szenátusa pedig magas szinten biztosítja az Egyetem autonóm működését. Az elmúlt másfél évben a Színház- és Filmművészeti Egyetem 150 éves történetében eddig nem látott infrastrukturális fejlesztések és eszközbeszerzések valósultak meg, melynek eredményeként immár nemzetközi összehasonlításban is a legmagasabb minőségű színház- és mozgóképművészeti képzések valósulhatnak meg Egyetemünkön.

A megújulási folyamat lezárásaképpen a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma 2021. novemberében pályázatot írt ki az Egyetem rektori tisztségének betöltésére. A megadott határidőig Rátóti Zoltán, Jászai Mari-díjas, érdemes- és kiváló művész nyújtotta be pályázatát, amely minden elemében megfelelt a kiírásban foglalt tartalmi és formai követelményeknek. Az SZFE Szenátusának és a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának támogatása mellett – az Innovációs és Technológiai Minisztérium előterjesztése alapján – Áder János Magyarország köztársasági elnöke Rátóti Zoltánt 2022. február 1-i hatállyal kinevezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorának.

A pályázati dokumentáció megtekinthető az alábbi linkeken:

Rátóti Zoltán rektori pályázata
Nyelvvizsga bizonyítvány
Magyarország Kiváló Művésze díj
Jászai Mari-díj
Magyarország Érdemes Művésze díj
Főiskolai oklevél

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Ezúton is köszönetemet fejezem ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása és megújulása érdekében végzett áldozatos munkájukért.

Budapest, 2022. február 25.

Dr. Szarka Gábor
kancellár